ZIARUL BURSA

06 mai
De ce nu avansează Uniunea Pieţelor de Capital (CMU)?

De ce nu avansează Uniunea Pieţelor de Capital (CMU)?

Daniel DăianuMacroeconomie / 06 mai

Daniel Dăianu

În UE se vorbeşte mult despre integrarea pieţelor financiare drept cale de a face Piaţa Unică să funcţioneze mai bine, cale de micşorare a riscurilor; există opinia că astfel s-ar diminua nevoia de integrare fiscală, "partajarea ris­curilor" (risk sharing) fiind prezumată ca asigurându-se prin pieţe de capital.

Strategia post-pre-Brexit

Cristian PîrvulescuEditorial / 06 mai

Cristian Pîrvulescu

Pe 9 mai, la Sibiu, ar fi trebuit să aibă loc summit-ul relansării Uniunii post Brexit. Dar nu a fost să fie! Summit-ul se va ţine, bineînţeles, dar ambiţiile au trebuit să fie reconsiderate.

Israelul, atacat masiv cu rachete din Fâşia Gaza

Israelul, atacat masiv cu rachete din Fâşia Gaza

V.R.Internaţional / 06 mai

Peste 450 de rachete au fost lansate către Israel, la finalul săptămânii trecute, de militanţii din Fâşia Gaza, iar forţele armate israeliene au ripostat prin bombardarea a 260 de poziţii Hamas, în confruntare pierzându-şi viaţa un israelian şi zece palestinieni, conform presei străine.

Acord de recunoaştere a vinovăţiei, aprobat de instanţă

DOSARUL ŞPĂGII DATE PENTRU CALEA FERATĂ BUCUREŞTI-CONSTANŢAAcord de recunoaştere a vinovăţiei, aprobat de instanţă

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 06 mai

Josef Hornegger, fostul director al companiei austriece Swietelsky care a lucrat pe mai multe tronsoane pentru reabilitarea şi modernizarea căii ferate Bucureşti- Constanţa, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pentru o perioadă de trei ani. Magistraţii au dispus confis-carea sumei de 1.100.000 euro, menţinând măsurile asigurătorii luate în dosarul privind mita acodată de reprezentanţii companiei austriece unor oficiali români pentru lucrările de pe calea ferată Bucureşti-Constanţa. Sentinţa Tribunalului Bucureşti, nu este definitivă şi ea poate fi atacată cu apel.

Nuclearelectrica trebuie să informeze privind distribuirea dividendelor din rezerve

LA CEREREA MINISTERULUI ENERGIEINuclearelectrica trebuie să informeze privind distribuirea dividendelor din rezerve

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 06 mai

Ministerul Energiei, acţionar majoritar al Nuclearelectrica (SNN), cere companiei informaţii referitoare la analiza şi decizia conducerii SNN privind distribuirea si virarea, sub formă de dividend sau vărsăminte la bugetul statului, a 35% din sumele repartizate la alte rezerve, măsură prevăzută în OUG 114, se arată într-o notificare a producătorului de energie nucleară remisă la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ediţia din 06.05.2019
Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019
Ediţia din 15.10.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Adrian Vascu: "Începutul de an a fost într-adevăr tumultuos, cu discuţiile interminabile în jurul acestei ordonanţe, care din capul locului a căpătat chiar de la iniţiatori un nume de «taxa pe lăcomie»".

"Avem «calitatea» să irosim momentele importante"

EMILIA OLESCUCompanii / 06 mai

Reporter: Noul sistem de impozitare a clădirilor a fost implementat începând cu anul 2016. Ce modificări au apărut între timp la normele iniţiale?

Adrian Vascu: Deşi au existat câteva tentative de modificare a Codului Fiscal în...

Reţelele 5 G, sub lupa serviciilor de securitate

Reţelele 5 G, sub lupa serviciilor de securitate

O.D.Companii / 06 mai

Capcanele care se pot ascunde în spatele noilor tehnologii creează îngrijorare la cel mai înalt nivel. Reprezentanţi ai serviciilor de securitate din 30 de state membre ale Uniunii Europene, NATO, între care Statele Unite, Germania, Japonia şi...


Sursa foto: rohockey.ro

Echipa Naţională de hochei a "înviat" în Estonia

D.N.Sport / 06 mai

Echipa naţională de hochei a reuşit o performanţă remarcabilă, obţinând calificarea în al doilea eşalon valoric mondial. La acest lucru au contribuit din plin şi naturalizările de jucători, dar asta este deja o obişnuinţă la nivelul echipelor...

Rulaj de numai 21 milioane lei

BVBRulaj de numai 21 milioane lei

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 06 mai

BET - peste nivelul anterior anunţării din OUG 114 

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat ultima săptămână de tranzacţionare la un nivel de 8.443,43 de puncte, depăşind nivelul la care referinţa pieţei noastre de...

MACRO NEWSLETTER-6 Mai 2019

MACRO NEWSLETTER-6 Mai 2019

Macroeconomie / 06 mai

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în martie 2019, până la 2,5%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 1,8% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2,7% a creditului...

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Advertisement
Topul Naţional al Firmelor 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Romanian Retail Real Estate Forum 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo