ZIARUL BURSA

28 noiembrie
Confruntarea de la SIF Transilvania produce peste 30 de procese

Confruntarea de la SIF Transilvania produce peste 30 de procese

Consemnat de F.G., la 21.05.2020Piaţa de Capital / 26 mai 2020

Consemnat de F.G., la 21.05.2020

(Interviu cu Mihai Fercală) 

Vâlvătaia de la SIF Transilvania s-a aprins cu două luni în urmă, în preajma Adunării generale a acţionarilor de la 28 aprilie, când gruparea coagulată în jurul fostului arbitru de fotbal Constantin Frăţilă s-a pregătit să-l răstoarne pe Mihai Fercală şi partizanii lui de la conducerea societăţii din Braşov.

"TeraPlast a dezvoltat zece scenarii de acţiune, în funcţie de evoluţia crizei"

"TeraPlast a dezvoltat zece scenarii de acţiune, în funcţie de evoluţia crizei"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 26 mai 2020

Reporter: Cum a afectat pandemia piaţa pe care activaţi?

Alexandru Stânean: Piaţa construcţiilor s-a aflat în creştere în primele trei luni din an, însă primele probleme generate de criza sanitară au început să fie vizibile din a doua jumătate a lunii martie. Următoarele rapoarte statistice ne vor oferi o imagine mai clară vizavi de impact.

Dezastru pe calea ferată

RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL AL PREMIERULUI ARATĂ:Dezastru pe calea ferată

GEORGE MARINESCUCompanii / 26 mai 2020

Lucrări nefinalizate, chiar şi după 30 de ani de la demarare, stare proastă a infrastructurii, grad de absorbţie foarte mic a fondurilor europene în domeniul infrastructurii feroviare, proiecte finanţate de Comisia Europeană întârziate în implementare, atribuiri suspecte a unor contracte de lucrări publice şi lipsa unui management coerent, reprezintă o parte dintre concluziile raportului întocmit de membrii Corpului de Control al premierului în urma verificărilor efectuate la CFR SA.

Suprafeţele afectate de secetă - doar jumătate din cele raportate de fermieri

MINISTRUL AGRICULTURII ACUZĂ:Suprafeţele afectate de secetă - doar jumătate din cele raportate de fermieri

I.Ghe.Companii / 26 mai 2020

Suprafeţele calamitate de secetă raportate de fermieri nu sunt aceleaşi cu cele constatate în teren, a declarat, ieri, Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Conform raportărilor fermierilor, până în acest moment, peste 1,6 milioane de hectare de culturi agricole sunt calamitate de secetă, dar din verificările realizate până în prezent, sunt calamitate culturile de pe 914.000 de hectare.

NOURIEL ROUBINI:"Revenirea economică va fi în U sau chiar mai aproape de un L"

M.G.Macroeconomie / 26 mai 2020

Chiar dacă economia globală va da semne de recuperare în acest an după contracţia record ce va fi înregistrată în prima jumătate a anului, revenirea va fi "anemică", iar lumea se poate confrunta cu o activitate scăzută pe o perioadă mai prelungită de timp decât estimează majoritatea economiştilor, a declarat, ieri, Nouriel Roubini, citat de BBC.

Codrul freamătă de promisiuni

Codrul freamătă de promisiuni

O.D.Miscellanea / 26 mai 2020

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a promis că va demara cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani. Costel Alexe este foarte activ în ceea ce priveşte declaraţiile şi deplasările interne.

Japonia ia în calcul să acopere jumătate din costul călătoriilor vizitatorilor străini

DUPĂ CE ANUL ACESTA CIREŞII AU ÎNFLORIT FĂRĂ TURIŞTIJaponia ia în calcul să acopere jumătate din costul călătoriilor vizitatorilor străini

Adelina ToaderInternaţional / 26 mai 2020

Cireşii din Japonia au înflorit fără privirile a milioane de turişti, anul acesta. Toate planurile de vacanţă şi călătorii au fost puse în aşteptare de pandemia care a întors, treptat, întreaga lume pe dos, încă de la începtul acestui an. Multe ţări însă au început să gândească o strategie şi încearcă să resusciteze turismul cu propuneri atractive şi anunţând măsuri de siguranţă.

Tsunami de falimente personale

THE CONVERSATION ANTICIPEAZĂ URMĂTOAREA CRIZĂ FINANCIARĂ DIN SUA:Tsunami de falimente personale

V.R.Internaţional / 26 mai 2020

Pe măsură ce tot mai mulţi americani îşi pierd total sau parţial veniturile şi se luptă cu datorii în creştere din cauza efectelor economice ale pandemiei de coronavirus, o altă criză apare la orizont: un val de falimente personale, potrivit site-ului theconversation.com, care aduce în atenţie soluţia falimentului personal, ce poate amâna sau şterge mai multe tipuri de creanţe şi poate opri excutările silite, confiscarea de bunuri şi popririle salariale. Dar, sursa avertizează că sistemul falimentelor personale este dificil de abordat chiar şi în perioadele normale, nu cum este cea actuală, mai ales pentru minorităţi, vârstnici şi cei din mediul rural.

"Stabilizarea deficitului bugetar prin bursă este mai bună decât prin împrumuturi de la banca centrală"

EXCELENŢA SA, DOMNUL MORTEZA ABOUTALEBI, AMBASADORUL REPUBLICII ISLAMICE IRAN ÎN ROMÂNIA:"Stabilizarea deficitului bugetar prin bursă este mai bună decât prin împrumuturi de la banca centrală"

A consemnat Adelina ToaderInternaţional / 26 mai 2020

Reporter: Cum este afectat bugetul naţional al Republicii Islamice Iran de criza provocată de pandemia de Covid 19?

E.S. Morteza Aboutalebi: Până în luna februarie a anului acesta, era imprevizibil nu numai în Iran, dar oriunde în lume că noul coronavirus va intra în vieţile noastre şi va avea un impact atât de sever asupra economiei globale. Un virus mic şi nevăzut, care are consecinţe mari asupra economiei globale.

Republica Medicală România

Catalin AvramescuEditorial / 26 mai 2020

Catalin Avramescu

Cum ar arăta ţara dacă ar fi guvernată de medici? Incompetenţă, haos, deficit bugetar uriaş, aglomeraţie în vămi, economia în prăbuşire liberă, magazine închise. Şi, înainte de orice, un regim autoritar. Drepturi călcate în picioare, amenzi cu nemiluita, cenzură.

Ediţia din 28.11.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Creşteri pe linie pentru indici

BVBCreşteri pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 26 mai 2020

Salt de 14% pentru acţiunile SIF Transilvania, în prima zi de la revenirea la tranzacţionare Schimburi "deal" cu 17% din Prodplast 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat creşteri în prima şedinţă de tranzacţionare a...

MACRO NEWSLETTER 26 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 26 Mai 2020

Macroeconomie / 26 mai 2020

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut uşor în luna mai 2020 de la minimul istoric din luna precedentă. Indicele încrederii a crescut până la 79,5 puncte, de la 74,2 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo