ZIARUL BURSA

14 septembrie
Începe şcoala, scapă cine poate!

Începe şcoala, scapă cine poate!

Octavian DanMiscellanea / 14 septembrie

Astăzi începe un nou an şcolar, iar bucuria de până acum a fost înlocuită cu teamă şi pe alo­curi chiar cu groază. Criza sanitară oferă dureri de cap autorităţilor, profesorilor, părinţilor, copiilor şi chiar şi celor "neutri", care se tem de o explozie a infectărilor cu noul coronavirus.

"Nici poveste de un nou acord cu FMI"

LUDOVIC ORBAN:"Nici poveste de un nou acord cu FMI"

M.G.Macroeconomie / 14 septembrie

Guvernul nu poartă niciun fel de discuţii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) cu privire la un acord de asistenţă, a declarat vineri premierul Ludovic Orban, la Halânga, Mehedinţi, unde a fost prezent la semnarea unui acord de investiţie între Romgaz (SNG) şi Grupul de Servicii Petroliere (GSP).

Deutsche Börse şi Euronext, în cursa pentru Borsa Italiana

Deutsche Börse şi Euronext, în cursa pentru Borsa Italiana

Alina Vasiescu Internaţional / 14 septembrie

Operatorul pieţei germane a depus oferta pentru Bursa din Milano, în timp ce operatorul paneuropean a confirmat negocierile pe marginea preluării acesteia 

Deutsche Börse, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, a lansat oferta pentru achiziţia grupului Borsa Italiana, conform anunţului făcut vineri în acest sens, la scurt timp după ce operatorul bursier paneuropean Euronext a informat că poartă discuţii cu banca italiană de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru preluarea, împreună, a pieţei din Milano.

Paradoxul Woodward

Cristian PîrvulescuEditorial / 14 septembrie

Cristian Pîrvulescu

În America, a fi înregistrat votant presupune o adeziune politică, nu doar o simplă deplasare în secţia de vot. Cum în Statele Unite nu există membri ai partidelor în sensul european al termenului - cu carnet de partid - aceştia sunt înlocuiţi de cei ce se înregistrează ca votanţi ai partidului.

BCE sărbătoreşte îndatorarea inutilă şi iresponsabilă a Europei

BCE sărbătoreşte îndatorarea inutilă şi iresponsabilă a Europei

Călin RecheaMacroeconomie / 14 septembrie

Călin Rechea

Aşteptările de la ultima şedinţă de politică monetară a Băncii Centrale Europene nu au fost prea mari, atenţia fiind îndreptată mai ales către reacţia băncii faţă de aprecierea euro din ultima perioadă.

În comunicatul de presă şi în declaraţia preşedintelui BCE, Christine Lagarde, nu apare acest subiect, deoarece oficialii BCE încearcă să evite orice declaraţii sau decizii care ar putea conduce la reluarea "războaielor valutare".

"România are cel mai bun platou continental pentru energie eoliană din Europa"

GABRIEL COMĂNESCU, GSP:"România are cel mai bun platou continental pentru energie eoliană din Europa"

M.G.Companii / 14 septembrie

Comănescu: "Obiectivul nostru este să construim şi să exploatăm centrale electrice - să avem o reţea de centrale electrice flexibile, de 1.000 MW" 

România are cel mai bun platou continental la Marea Neagră pentru energie eoliană din Europa, a spus vineri Gabriel Comănescu, omul de afaceri constănţean care controlează compania Grup Servicii Petroliere (GSP). Comănescu a mai spus, vineri, la Halânga, Mehedinţi, unde a semnat cu Romgaz (SNG) un proiect pilot de centrală pe gaze şi parc fotovoltaic, că prin GSP Power, cea mai nouă divizie a companiei sale, are de gând să se implice la construirea de noi capacităţi de producţie.

Cea mai scumpă carte din lume este Codex Leicester, după numele contelui cu acelaşi nume, care l-a cumpărat în 1719, sau Codex Hammer, după numele celui care l-a cumpărat în 1980. Bill Gates l-a cumpărat şi el, în 1994, la o licitaţie Christie's, pentru 30,8 milioane de dolari.

PLASAMENTE ALTERNATIVECivilizaţia cărţii

Marius TiţaInvestiţii Personale / 14 septembrie

Marius Tiţa

Copilăria era marcată de două date importante, 15 iunie, când începea pătrimea feerică a vieţii de copil, vacanţa de vară, şi 15 septembrie, drama întoarcerii la şcoală, momentul când îţi dădeai seama că viaţa e nedreaptă, că au trecut prea repede trei luni, că trebuia să fim avertizaţi, cam pe la 1 septembrie, că fericirea avea să se epuizeze, în curând.

Romgaz şi GSP Power bat palma pentru un proiect pilot la Mehedinţi

Romgaz şi GSP Power bat palma pentru un proiect pilot la Mehedinţi

Mihai GongoroiCompanii / 14 septembrie

Romgaz (SNG) şi GSP Power au semnat vineri, la Halânga, Mehedinţi, un memorandum de înţelegere pentru construcţia unei noi centrale pe gaze cu o putere instalată de 150 de MW şi a unui parc fotovoltaic de 50 de MW, pe terenul actualei centrale ce nu mai funcţionează.

Ediţia din 14.09.2020
Ediţia din 22.09.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

SIF OLTENIA

Piaţa de Capital / 14 septembrie

Raport curent conform Legii nr. 24/2017 şi Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă

Încrederea europenilor în vaccinare creşte lent

O.D.Miscellanea / 14 septembrie

Aşteptat de foarte multă lume, vaccinul anti-coronavirus nu se bucură, totuşi, de o foarte mare popularitate în rândul europenilor. Încrederea în vaccinare rămâne la un nivel scăzut în Europa, dar înregistrează totuşi o tendinţă de creştere...

MACRO NEWSLETTER 14 septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 14 septembrie 2020

Macroeconomie / 14 septembrie

Numărul cererilor iniţiale pentru ajutorul de şomaj din SUA a fost mai mare decât aşteptările în săptămâna încheiată la 5 septembrie 2020, de 884 de mii, valoare neschimbată faţă de săptămâna anterioară, conform datelor ajustate pentru...

Moţiunea eşuată în Parlament, pe masa CCR

Moţiunea eşuată în Parlament, pe masa CCR

I.Ghe.Politică / 14 septembrie

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a plenului de astăzi cererea de soluţionare a conflictului juridic între Guvern şi Parlament, ivit drept urmare a depunerii moţiunii de cenzură, de către PSD, în sesiune extraordinară.

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

21 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8583
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5057
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2937
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.7976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo