ZIARUL BURSA

06 octombrie
Pandemia schimbă arhitectura datoriei

Pandemia schimbă arhitectura datoriei

Adelina ToaderMacroeconomie / 7 octombrie 2020

FMI: "Iniţiativa de suspendare a plăţii datoriei trebuie extinsă până în 2021"  

Preşedintele Băncii Mondiale: "43 de ţări beneficiau de o suspendare a plăţii datoriei de aproximativ 5 miliarde de dolari, la jumătatea lunii septembrie"

Pandemia COVID-19 a îm­pins nivelul datoriilor pe noi culmi şi a adus astfel noi provocări tuturor statelor, dar loveşte puternic mai ales în pieţele emergente şi în ţările sărace care riscă să se confrunte cu o nouă criză economică.

Sentix: Redresarea economică din zona euro a luat o pauză

Sentix: Redresarea economică din zona euro a luat o pauză

Călin RecheaMacroeconomie / 7 octombrie 2020

Călin Rechea

Încrederea investitorilor în economia zonei euro a scăzut sub aşteptări în octombrie 2020, conform celui mai recent raport de la Sentix GmbH (vezi graficul), pe fondul unui declin al indicelui aşteptărilor şi a unei creşteri uşoare a indicelui situaţiei curente.

Concertarea controlată de SIF Banat Crişana a depăşit deţinerea de 33% din SIF Oltenia - legea obligă la ofertă de preluare

ANALIZĂ:Concertarea controlată de SIF Banat Crişana a depăşit deţinerea de 33% din SIF Oltenia - legea obligă la ofertă de preluare

A.I.Piaţa de Capital / 7 octombrie 2020

Actualizare - Conducerea SIF Oltenia cere Autorităţii de Supraveghere Financiară să emită un act administrativ privind constatarea caracterului de acţiune concertată a grupului de acţionari care deţin 33,19% din capitalul cu drept de vot al SIF5 la adunarea din 12 octombrie.

Concertarea controlată de SIF Banat-Criaşana (SIF1) a depăşit deţinerea de 33% din drepturile de vor ale SIF Oltenia (SIF5), fapt ce naşte obligaţia efectuării ofertei publice de preluare a SIF5, conform prevederilor legale în vigoare, se arată într-o analiză care circulă prin piaţă.

Restaurantele şi barurile din Capitală - închise la interior

DE ASTĂZIRestaurantele şi barurile din Capitală - închise la interior

Emilia OlescuCompanii / 7 octombrie 2020

Au fost închise şi teatrele şi cinematografele din Bucureşti 

Toate restaurantele, cafenelele şi barurile din Capitală sunt închise la interior, începând de astăzi, după cum a decis, aseară, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a hotărât şi închiderea saloanelor pentru evenimente, precum şi a teatrelor şi cinematografelor din Bucureşti, conform anunţului făcut de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu. Acesta a precizat că restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor şi altor unităţi de cazare pot funcţiona pentru clienţii cazaţi în acestea.

Transportoare blindate pentru training

36 DE PIRANHA V TRIMISE SCORPIONILOR ROŞIITransportoare blindate pentru training

George MarinescuCompanii / 7 octombrie 2020

Programul de înzestrare a Armatei începe să se concretizeze, mai ales după ce, în urmă cu două zile, Ministerul Apărării Naţionale a acceptat primele 36 transportoare blindate Piranha V, după ce acestea au trecut recepţia calitativă la Uzina Mecanică Bucureşti. Numai că primul lot de transportoare, din cele 227 câte vor intra în final în dotarea Forţelor Terestre Române, vor fi folosite în perioada următoare pentru trainingul Scorpionilor Roşii care trebuie să înveţe şi noul sistem de comunicaţii introdus pe respectivele vehicule militare.

Credit Agricole din Franţa caută potenţiale achiziţii în Italia, conform unor surse apropiate situaţiei.

ANALIZĂ BLOOMBERG:Valul mult aşteptat de fuziuni bancare din Europa începe să prindă contur

A.V.Internaţional / 7 octombrie 2020

După ani buni de criză, sectorul bancar european este plin de tranzacţii, potrivit unei analize Bloomberg, care aminteşte că, numai în ultima săptămână, Intesa Sanpaolo SpA din Italia a decis să cumpere banca privată elveţiană Reyl & Cie SA, iar Unicaja Banco SA din Spania a reluat discuţiile de fuziune cu rivala Liberbank SA. Totodată, există potenţialul realizării unor tranzacţii mai mari, analiştii speculând în prezent pe marginea unei eventuale alianţe între băncile franceze Societe Generale SA şi BNP Paribas SA.

BNR nu a mai cumpărat titluri de stat din piaţa secundară, în septembrie

PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ULTIMELE ŞASE LUNIBNR nu a mai cumpărat titluri de stat din piaţa secundară, în septembrie

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 7 octombrie 2020

Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România: "Acest lucru înseamnă că, din datele BNR, economia îşi revine şi că nu mai are nevoie de atâta lichiditate"  

Banca Naţională a României (BNR) nu a mai cumpărat titluri de stat în lei din piaţa secundară, în luna septembrie, arată raportul statistic publicat ieri de către banca centrală. Aceasta este prima lună din ultimele şase în care Banca Naţională nu mai tipăreşte lei prin achiziţia de titluri de stat din piaţa secundară, după ce în perioada aprilie-august stocul titlurilor de stat în monedă naţională cumpărate de BNR ajunseseră la 5,28 miliarde de lei.

Despre sexul îngerilor şi controlul democratic asupra instituţiilor puterii

Cornel CodiţăEditorial / 7 octombrie 2020

Cornel Codiţă

În lumea în care trăim şi în situaţia în care ne aflăm, discuţia despre cum nu se mai exercită la noi nici un fel de control asupra instituţiilor puterii poate părea tot atît de ruptă de realitate pe cît era cea a experţilor în angelologie despre sexul cereştilor întruchipări, înainte de prăbuşirea Constantinopolului. Sunt alte chestiuni arzătoare la ordinea zilei, stimabile, o să spună cetăţeanul nostru care se crede cu picioarele pe pămînt doar pentru că stă cîteva ore bune în fiecare zi, cu ochii în televizor. Legătura dintre problemele "teoretice" şi realitatea crudă a zilei sunt însă mult mai temeinice şi importante, decît par nu doar la prima, ci şi la a doua... ba chiar şi la a treia privire!

Ediţia din 06.10.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

UDMR vrea alegeri parlamentare la termen

G.M. Politică / 7 octombrie 2020

UDMR se opune amânării alegerilor parlamentare şi consideră că nu există nici bază legală şi nici garanţii că situaţia privind pandemia de Sars-CoV-2 va fi mai bună la începutul anului viitor, a declarat, ieri, Kelemen Hunor, preşedintele...

MACRO NEWSLETTER 7 Octombrie 2020

MACRO NEWSLETTER 7 Octombrie 2020

Macroeconomie / 7 octombrie 2020

Comenzile industriale noi din Germania au crescut peste aşteptări în august 2020, cu o rată lunară de 4,5%, după o creştere de 3,3% în luna precedentă, iar scăderea anuală s-a temperat până la 2,2%, de la 6,9% în luna anterioară. Comenzile...

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo