ZIARUL BURSA

25 noiembrie
Pieter Bruegel cel Bătrân (1557) - Peştele mare înghite peştele mic

Fondurile de pensii au devenit prea mari pentru o bursă atât de mică

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 19 aprilie

Deţinerile fondurilor Pilon II în companiile listate la bursa noastră au avut o creştere mai mult decât dublă, în ultimii patru ani  

Mihai Bobocea, APAPR: "Dacă listările nu vor ţine pasul cu ritmul de creştere a activelor fondurilor de pensii, acestea vor fi forţate să privească tot mai mult spre pieţele externe"

Aurelian Dochia: "Nu văd cum poate să apară un reviriment, astfel încât bursa să ţină pasul cu sumele tot mai mari acumulate de fondurile de pensii"

Porţia deţinută de fondurile de pensii private obligatorii (Pilon II) în acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) creşte de la an la an, fenomen pe cale să se accelereze în condiţiile în care, unul dintre jaloanele de îndeplinit din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este mărirea contribuţiilor aferente pensiilor private.

Elvira Nabiullina. Sursa foto: kremlin.ru

GUVERNATORUL BĂNCII CENTRALE DE LA MOSCOVA AVERTIZEAZĂ:"Economia Rusiei nu poate supravieţui pe baza rezervelor financiare"

A.V.Internaţional / 19 aprilie

Elvira Nabiullina: "Vom intra într-o perioadă de transformări structurale şi de căutare de noi modele de business" Rubla continuă să se aprecieze 

Economia Rusiei nu poate supravieţui la infinit pe baza rezervelor financiare şi va trebui să se transforme ca să facă faţă impactului sancţiunilor internaţionale, potrivit guvernatorului Băncii Centrale de la Moscova, Elvira Nabiullina, transmite Reuters.

Necesitatea înzestrării Forţelor Navale Române - prioritară pentru companiile din industria de apărare

ÎN ACTUALUL CONTEXT DIN UCRAINANecesitatea înzestrării Forţelor Navale Române - prioritară pentru companiile din industria de apărare

A consemnat George MarinescuCompanii / 19 aprilie

Reporter: Care sunt efectele războiului din Ucraina cu privire la operaţiunile derulate de compania Damen în zona Mării Negre?

Roland Briene: Războiul din Ucraina a afectat activitatea companiei Damen, la nivel global, dar cred că mai important este ca înainte de orice să ne gândim la faptul că el a afectat o parte din angajaţii companiei şi familiile acestora. Am înregistrat o mică scădere în privinţa unor livrări de materiale, dar cred că majoritatea gândurilor se îndreaptă către familiile colegilor noştri din Ucraina. Avem o filială în Ucraina, la Nikolaiev, unde sunt pregrătiţi şi angajaţi 200 de ingineri. Am adus în siguranţă la Galaţi, în România, familiile acestora, unde le oferim cazare, hrană, asistenţă medicală şi socială, precum şi educaţia necesară copiilor.

Masa de Paşte, tot mai "grea"

Masa de Paşte, tot mai "grea"

OCTAVIAN DANMiscellanea / 19 aprilie

Achiziţionarea alimentelor pentru masa de Paşte a devenit o povară din cauza majorării preţurilor la aproape toate produsele. Un drum la supermarket sau la piaţă provoacă multiple exclamaţii dacă portofelul nu este unul constant "supraponderal".

Joaca cu rachetele

Cătălin AvramescuEditorial / 19 aprilie

Cătălin Avramescu

Putin are o fixaţie. Rachetele. De când a preluat şefia guvernului rus, în 2008, se afişează cu rachete de tot felul. Dar ce spun eu?

Ucraina a completat chestionarul pentru aderarea la UE

Ucraina a completat chestionarul pentru aderarea la UE

V.R.Internaţional / 19 aprilie

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu FMI despre reconstrucţia ţării după război 

Kievul a completat chestionarul care va constitui un punct de plecare pentru ca Uniunea Europeană să decidă cu privire la aderarea Ucrainei, a declarat Ihor Jovkva, adjunctul şefului Oficiului preşedintelui Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

Acţionarii Promateris au dat mână liberă board-ului pentru majorarea capitalului companiei

Acţionarii Promateris au dat mână liberă board-ului pentru majorarea capitalului companiei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 19 aprilie

Societatea şi-a propus să atragă până la 125 milioane de lei, pentru finanţarea strategiei de creştere  

Acţionarii Promateris au aprobat, în adunarea de ieri, delegarea atribuţiilor AGEA privind majorarea capitalului social al companiei către Consiliul de Administraţie al societăţii, conform unui raport al producătorului de ambalaje biodegradabile şi compostabile publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ediţia din 25.11.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 19 aprilie 2022

MACRO NEWSLETTER 19 aprilie 2022

Macroeconomie / 19 aprilie

Producţia industrială din SUA şi-a temperat creşterea anuală în martie 2022, până la 5,7%, de la 7,4% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,9%.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo