ZIARUL BURSA

28 septembrie
Dezvoltarea durabilă - un orizont îndepărtat pentru economia românească

CONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" | STRATEGII AVEM, ZERO PROIECTE IMPLEMENTATEDezvoltarea durabilă - un orizont îndepărtat pentru economia românească

George MarinescuStrategia dezvoltarii României / 16 septembrie

Dezvoltarea economico-socială a ţării noastre pe termen mediu şi lung ar trebui să se bazeze pe trei piloni - dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea educaţiei şi dezvoltarea sănătăţii - au afirmat majoritatea participanţilor la cea de-a opta ediţie a conferinţei "România - Strategia dezvoltării", eveniment organizat de Grupul de presă BURSA.

Care Românie? Care dezvoltare? Care strategie?

Cornel CodiţăEditorial / 16 septembrie

Cornel Codiţă

Sunt unul dintre cei mai statornici şi entuziaşti susţinători ai iniţiativei Conferinţelor Ziarului "BURSA". Într-o societate care a marginalizat aproape complet dezbaterea publică sistematică, civilizată şi cu miez a "problemelor cetăţii", nu de ieri de azi, ci de mai bine de trei sferturi de secol, înlocuind-o cu produse ideologice toxice, cu tăcerea adîncă, cu trăncăneala fără noimă sau cu răţoiala stridentă, exerciţiul realizat de "BURSA", ajuns la ediţia a VIII-a, păstrează valenţele unui act de pionerat şi, cumva, de "nesupunere civică".

Deficitul de cont curent seamănă cu cel din 2007

Deficitul de cont curent seamănă cu cel din 2007

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 16 septembrie

Când vom trage linie la finalul anului, balanţa de plăti ar putea marca un deficit de peste 10% din PIB, un record negativ care ne aminteşte de ajustările post 2007, când economia înregistrase un deficit de cont curent de 14% din PIB. Datoria externă atârnă, însă, ca o piatră de moară acum, spre deosebire de 2007.

Marcel Boloş

CONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" | MARCEL BOLOŞ, MINISTRUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE:"Avem în vedere ca pe terenurile Agenţiei Domeniilor Statului să realizăm parcuri fotovoltaice"

G.M.Strategia dezvoltarii României / 16 septembrie

Unul dintre domeniile importante în această perioadă, atât pentru Uniunea Europeană cât şi pentru ţara noastră, este energia, a afirmat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care a precizat că este nevoie de investiţii importante în capacităţile de producţie din surse regenerabile.

Anca Dragu

CONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" | ANCA DRAGU, MEMBRU AL COMISIEI PENTRU BUGET, FINANŢE, ACTIVITATE BANCARĂ ŞI PIAŢĂ DE CAPITAL DIN SENAT:"Ne trebuie o strategie de competitivitate, pentru că în lipsa ei e greu să stabilim primele trei domenii de investiţii"

G.M.Strategia dezvoltarii României / 16 septembrie

Pentru o dezvoltare durabilă ţara noastră are în primul rând nevoie de o strategie de competitivitate, susţine Anca Dragu, membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat.

Eduard Dumitraşcu

CONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" | EDUARD DUMITRAŞCU, PREŞEDINTELE ARSC:"Problema României este incapacitatea de a genera proiecte"

SABIN S. BRANDIBURUStrategia dezvoltarii României / 16 septembrie

Problema României este lipsei proiectelor, nu a fondurilor, este de părere Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC), care a subliniat: "Astăzi s-a vorbit foarte mult de infrastructură, s-a evidenţiat existenţa unui volum foarte mare de fonduri disponibile şi, într-adevăr, ultima noastră problema este cea de finantare. Am spus mereu că banii nu sunt o problemă, oricât de amuzant ar suna. Problema o reprezintă capacitatea noastră de a genera proiecte. Avem foarte multe idei şi foarte putine proiecte. Asociaţia Română pentru Smart City a dezvoltat în ultimii şapte ani un ecosistem de parteneri, de instituţii publice şi private, având peste 160 de primării, ministere şi consilii judeţene cu care încercăm sa dezvoltam proiecte bazate pe inovatie".

"Putem să devenim pol industrial pentru piaţa unică europeană"

CONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" | FLORIN SPĂTARU, MINISTRUL ECONOMIEI:"Putem să devenim pol industrial pentru piaţa unică europeană"

G.M.Strategia dezvoltarii României / 16 septembrie

Economia europeană se află într-un moment dificil din cauza crizelor cu care s-a confruntat în ultimii ani, dar prin prisma actualului context geostrategic doreşte să îşi creeze o securitate în domeniul lanţurilor de aprovizionare şi să dezvolte noi capacităţi de producţie, obiective care ar putea constitui o şansă pentru ca ţara noastră să devină pol industrial al pieţii unice europene, susţine Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Dan Bold

CONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" | DAN BOLD, BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER, REI:"Degeaba avem bani şi proiecte depuse dacă finalmente nu există un grad de realizare foarte bun"

A.I.Strategia dezvoltarii României / 16 septembrie

"Multe dintre schemele aşteptate de mediul de business vor atinge componenta de energie regenerabilă" "Chiar dacă suntem în axa a doua multianuală 2021-2027, de atragere de fonduri nerambursabile, încă nu am scăpat de birocratizare" "România are nevoie de dezvoltare strategică; din punctul meu de vedere există trei piloni - infrastructura, sănătatea şi educaţia" 

Degeaba avem bani şi proiecte depuse spre finanţare dacă finalmente nu există un grad de realizare foarte bun, a spus Dan Bold, Business Development Manager în cadrul REI, grup de companii de consultanţă specializate în elaborarea, implementarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii, atât pe fonduri europene nerambursabile, cât şi prin scheme de ajutor de stat.

Ucraina se înarmează, Rusia întăreşte relaţiile cu China

Ucraina se înarmează, Rusia întăreşte relaţiile cu China

I.GHE.Internaţional / 16 septembrie

Ucraina negociază simultan cu mai mulţi parteneri pentru furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană şi antirachetă, a declarat, aseară, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la conferinţa de presă comună pe care a susţinut-o alături de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, care s-a aflat la atrei vizită oficială la Kiev, de la declanşarea conflictului armat de către Federaţia Rusă.

Ediţia din 28.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 16 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 16 Septembrie 2022

Macroeconomie / 16 septembrie

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în august 2022, până la 9,9%, de la 10,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după o creştere de 0,6% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo