ZIARUL BURSA

07 decembrie
Reprezentantul Ministerului Energiei: "Majoritatea companiilor va supravieţui crizei energetice"

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ"Reprezentantul Ministerului Energiei: "Majoritatea companiilor va supravieţui crizei energetice"

Cristian DogaruCompanii / 30 septembrie

Dan Dragoş Drăgan, Ministerul Energiei: "Nu putem face astăzi ce nu s-a făcut în opt ani" 

Conferinţa "Energia în Priză", ediţia a X-a, organizată de ziarul BURSA, a oferit ocazia reprezentanţilor autorităţilor şi celor din mediul de afaceri să discute despre situaţia critică la care s-a ajuns pe piaţa energiei, despre efectele acesteia şi despre posibilele soluţii care ar putea fi adoptate.

Cine ştie...poate extratereştrii

Cornel CodiţăEditorial / 30 septembrie

Cornel Codiţă

Războiul lui Putin contra oricui îi stă împotrivă, ca orice război, este unul de resurse. Şi de uzură. Cine termină primul resursele, a pierdut războiul. Este matematic. Şi istoric. Resurse înseamnă aproape orice, de la timp şi spaţiu, soldaţi, ofiţeri, muniţie, armament, mîncare şi haine, mijloace şi căi de trasport, tehnologie, pînă la cunoştinţe practice, deprinderi şi ştiinţă. Inclusiv ştiinţă militară, adică aceea a organizării şi purtării cu succes a războiului.

Silvia Vlăsceanu

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / SILVIA VLĂSCEANU, DIRECTORUL EXECUTIV AL HENRO:"Consumul zilnic de electricitate tranzacţionat pe PZU este enorm, iar preţurile au nişte vârfuri uneori care ne înfioară"

Emilia OlescuCompanii / 30 septembrie

Nicio ţară nu a găsit formula perfectă pentru sprijnirea consumatorilor casnici şi noncasnici, a precizat Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al HENRO. Domnia sa consideră că şi consumatorii noncasnici trebuie să fie sprijiniţi, pentru că, altfel, nu vom mai avea industrie, angajati, taxe, bani de facturi etc.

Laurenţiu Urluescu

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / LAURENŢIU URLUESCU, PREŞEDINTELE AFEER:"Se simte o lipsă crasă de răspuns din partea autorităţilor la cererile de clarificare ale pieţei"

Emilia OlescuCompanii / 30 septembrie

Pe piaţa de energie din România, "am furat puţin startul" faţă de celelalte ţări europene, este de părere Laurenţiu Urluescu, Preşedintele AFEER, afirmând că am creat o bombă nucleară în sector, întrucât măsurile luate de autorităţi afectează toţi jucătorii din piaţă.

Lucian Enaru

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / LUCIAN ENARU, COUNTRY GENERAL MANAGER, SCHNEIDER ELECTRIC:"Pentru un utilizator industrial, cumpătarea are costuri care îl scot din piaţă"

V.R.Companii / 30 septembrie

Preţul mare al energiei este o realitate, deci nu putem să negăm că astăzi vorbim despre preţuri de 2.000-3000 de lei /MWh, iar acum câţiva ani vorbeam de 200 de lei, spune Lucian Enaru, Country General Manager Schneider Electric pentru România, Moldova şi Armenia, adăugând: "Cu toate acestea, trebuie să acceptăm faptul că suntem într-o criză şi că trebuie să facem ceva.

Ovidiu Demetrescu

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" | OVIDIU DEMETRESCU, PARTENER OCD CAPITAL & RESOURCE ŞI LONDON BROKERS:"Suntem în război; este un război al energiei"

ANDREI IACOMICompanii / 30 septembrie

"Preţurile energiei sunt total nejustificate" "Lipsa unei predictibilităţi şi lipsa contractelor pe termen lung au adus acest haos în energie" 

Ne aflăm într-un adevărat război al energiei, care are consecinţe foarte serioase atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru marii consumatori industriali, a afirmat Ovidiu Demetrescu, Partener OCD Capital & Resource şi London Brokers.

Harri Kiiski

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" | HARRI KIISKI, DIRECTORUL GENERAL AL AZOMUREŞ:"Europa ar putea fi nevoită să cumpere îngrăşăminte ruseşti pentru a-şi salva agricultura"

SABIN S. BRANDIBURUCompanii / 30 septembrie

Statele europene ar putea ajunge să cumpere îngrăşăminte din Rusia pentru a-şi salva agricultura, dacă preţurile energiei continuă să crească, blocând astfel producţia de îngrăşăminte, deoarece fabricile ar fi în imposibilitatea de a suporta o creştere continuă a preţurilor, afirmă Harri Kiiski, Directorul General al Azomureş.

Dumitru Coman

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" | DUMITRU COMAN, CHIEF TECHNICAL OFFICER, CHIMCOMPLEX:"Nu facem parte dintre companiile care îşi permit să-şi oprească activitatea"

ANDREI IACOMICompanii / 30 septembrie

"Din experienţă am învăţat că trebuie să devenim şi producători de energie" "România nu are o problemă cu resursele energetice, ci are o mare problemă cu transformarea resurselor energetice în energie utilă" 

Chimcomplex Borzeşti nu face parte dintre companiile care îşi permit să-şi oprească activitatea din cauza preţurilor ridicate ale energiei, a afirmat Dumitru Coman, Chief Technical Officer - CTO, al combinatului chimic.

Problemele tinerilor: sărăcia bate la uşile unei treimi dintre ei

Problemele tinerilor: sărăcia bate la uşile unei treimi dintre ei

O.D.Miscellanea / 30 septembrie

Viitorul ţării este în pericol atâta timp cât problemele tinerilor nu sunt rezolvate şi o treime dintre ei se află la limita sărăciei. Ţara noastră ocupă locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte procentul de tineri aflaţi în risc de sărăcie sau excluziune socială (31%).

Bibliotecile se mută în magazinele alimentare

Bibliotecile se mută în magazinele alimentare

O.D.Cultură / 30 septembrie

Promovarea lecturii se poate face şi prin metode mai puţin convenţionale. Dacă oamenii nu mai vin după cărţi, atunci cărţile pleacă în întâmpinarea posibililor cititori. Bibliotecarii din judeţul Vâlcea demarează un proiect prin care îşi propun să încurajeze şi să promoveze lectura în rândul cetăţenilor, care, începând de luna viitoare, vor avea posibilitatea să împrumute cărţi, pe care să le citească acasă, în timp ce îşi fac cumpărăturile în magazine alimentare din 14 localităţi.

Scăderile continuă la bursa noastră

BVBScăderile continuă la bursa noastră

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 septembrie

Tranzacţii de 36 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu declinul pieţelor europene. Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide 20 de titluri ale pieţei noastre, a avut un recul de 1,12%, la 10.549 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de acţiuni, s-a depreciat cu 0,78%, până la 1.984 de puncte.

Ediţia din 07.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 30 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 30 Septembrie 2022

Macroeconomie / 30 septembrie

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală şi în septembrie 2022, până la 11,3%, de la 9,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo