ZIARUL BURSA

02 decembrie 2022
Ediţia din 18.07.2024
"Un conflict în securitatea cibernetică ar putea deveni cu uşurinţă al treilea război mondial"

"Un conflict în securitatea cibernetică ar putea deveni cu uşurinţă al treilea război mondial"

S.B.Companii / 2 decembrie 2022

(Amit Sharma, CEO BIG Cyber Defense, în dialog cu Ovidiu Demetrescu, partener OCD Capital & Resource şi London Brokers) 

Ovidiu Demetrescu: Domnule Sharma, bun venit în România. Spuneţi-ne, vă rog, câteva cuvinte despre BMM şi despre istoria şi prezenţa sa în Europa, România şi în întreaga lume.

Amit Sharma: Mulţumesc că m-aţi primit. BMM Test Labs este o companie globală. Avem peste 480 de certificări şi licenţieri globale în întreaga lume şi avem prezenţă în ţări precum Statele Unite, România, dar acoperim şi America de Nord, Europa, Africa de Sud, Australia şi America de Sud.

Marginalii post festum la ziua României

Cornel CodiţăEditorial / 2 decembrie 2022

Cornel Codiţă

Mormanul de moloz şi propagandă nătîngă sub care zac scufundate temele vii şi importante ale Zilei de 1 Decembrie şi-a mai adăugat un strat. Ca de obicei şi ca în fiecare an de la decizia politică din 1990 prin care pentru prima dată în istoria statalităţii noastre moderne s-a instituit "Ziua Naţională".

Întârzierea aprobării noilor contracte pune în pericol operatorii de transport feroviar de persoane

FEROVIARII TRAG SEMNALUL DE ALARMĂ Întârzierea aprobării noilor contracte pune în pericol operatorii de transport feroviar de persoane

GEORGE MARINESCUCompanii / 2 decembrie 2022

de persoane

Tergiversarea de către Guvern a aprobării contractelor de servicii publice pe 10 ani, pentru perioada 11 decembrie 2022- 11 decembrie 2032, pentru operatorii români de transport feroviar de călători, ar avea ca efect dispariţia din piaţă, începând cu 11 decembrie, a companiilor autohtone, avertizează, într-un comunicat de presă, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR).

"Pandemia a venit cu schimbări în percepţiile noastre de business"

VELIN GANEV, DIRECTORUL GENERAL AL DANUBIUS EXIM: "Pandemia a venit cu schimbări în percepţiile noastre de business"

A CONSEMNAT ANDREI IACOMICompanii / 2 decembrie 2022

"Posibilităţile de creştere a companiilor sporesc exponenţial odată cu diversificarea metodelor de a încasa contravaloarea bunurilor şi serviciilor prestate" "ANAF trebuie să devină partenerul mediului de afaceri, iar mediul de afaceri datorează, la rândul său, transparenţă şi predictibilitate" 

Reporter: În prima parte a anului 2022, cele 617.000 de case de marcat conectate la serverele ANAF au emis bonuri fiscale în valoare de 568 miliarde de lei, adică aproape 116 miliarde de euro. Dacă se menţine acelaşi ritm, se estimează că până la finalul anului suma totală înregistrată în casele de marcat conectate la ANAF va ajunge în jurul sumei de 920 de miliarde de lei. Ce spun aceste cifre despre puterea de cumpărare a românilor?

Velin Ganev: Aceste date, corelate cu date furnizate de către alte instituţii şi organisme pot indica puterea de cumpărare a românilor.

Târg de cadouri la Muzeul Satului

Târg de cadouri la Muzeul Satului

O.D.Miscellanea / 2 decembrie 2022

Moş Nicolae vine şi la Muzeul Satului. Un târg cu obiecte şi bucate tradiţionale româneşti, ateliere de sezon şi vernisajul unei expoziţii vor avea loc sub genericul "Muzeul Satului în... sărbătoare. Târg de cadouri" până pe 6 decembrie.

Beneficiarii de ajutor social s-au înmulţit

Beneficiarii de ajutor social s-au înmulţit

O.D.Miscellanea / 2 decembrie 2022

Faptul că numărul oamenilor care primesc ajutor social creşte nu poate reprezenta o veste bună.

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) a fost, în octombrie 2022, de 155.596, cu 2.505 mai mulţi faţă de luna anterioară, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Piaţa imobiliară: după îngheţ vine corecţia

OPINII Piaţa imobiliară: după îngheţ vine corecţia

CRISTIAN DOGARUCompanii / 2 decembrie 2022

Încep să apară tot mai multe articole în media privind îngheţarea tranzacţiilor imobiliare. Iar dacă ne uităm pe evoluţia dobânzilor la credite în ultimul an şi la inflaţia în urcare abruptă în 2022, cumpărătorii au toate motivele să fie reţinuţi.

K1, vitamina care ajută oasele şi inima

STUDIU K1, vitamina care ajută oasele şi inima

O.D.Miscellanea / 2 decembrie 2022

Cercetătorii din domeniul sănătăţii livrează noi veşti bune pentru populaţia lumii.

Un aport mai mare de vitamina K1 este asociat cu un risc mai scăzut de spitalizare pe termen lung legat de fracturi osoase la persoanele în vârstă, potrivit unui studiu australian. Cercetători de la Universitatea Edith Cowan (ECU) şi de la Universitatea din Australia de Vest au studiat legătura dintre spitalizările cauzate de fracturile osoase şi aportul de vitamina K1 în rândul a aproape 1.400 de femei mai în vârstă din Australia, pe o perioadă de 14,5 ani.

Sursă foto: Facebook / Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului

Rută turistică dedicată eroilor neamului

O.D.Miscellanea / 2 decembrie 2022

Turismul din ţara noastră s-a îmbogăţit cu o nouă rută turistică, una cu puternice accente istorice. Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a marcat Ziua Naţională prin recunoaşterea unei noi rute cultural turistice: "Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuţi pentru libertate".

Sursă foto: Facebook / Leo Messi

Messi l-a depăşit pe Maradona la numărul de meciuri jucate la CM

O.D.Sport / 2 decembrie 2022

Lionel Messi a devenit fotbalistul argentinian cu cele mai multe meciuri disputate la Cupa Mondială (22), depăşindu-l pe idolul său Diego Maradona, după succesul naţionalei "albiceleste" în faţa Poloniei (scor 2-0), graţie căruia sud-americanii s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 2 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 2 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 2 decembrie 2022

Preţurile de consum din Belgia şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2022, până la 10,6%, de la 12,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 2,4% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo