ZIARUL BURSA

11 aprilie
Ediţia din 28.09.2023
Deficit bugetar de peste 1%, scandal în piaţa asigurărilor, Oltenia se cutremură

Deficit bugetar de peste 1%, scandal în piaţa asigurărilor, Oltenia se cutremură

George MarinescuMacroeconomie / 11 aprilie

Creşterea numărului virozelor respiratorii, problemele din energie, seismele fizice şi financiare au reprezentat punctele de atracţie ale primului trimestru financiar al anului curent în ţara noastră. 2023 a debutat cu 443.000 de infecţii respiratorii în luna ianuarie, a continuat cu accidentul tragic de la Mina Jilţ Sud, cu zguduirea seismică a Turciei şi Olteniei în luna februarie, pentru ca luna martie să ne aducă un nou cutremur în piaţa asigurărilor, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a ridicat autorizaţia de funcţionare a companiei Euroins şi a dispus intrarea în insolvenţă a firmei respective.

Semestrul I 2023 în cifre

Semestrul I 2023 în cifre

A.V.Macroeconomie / 11 aprilie

5 ianuarie 

- Are loc şedinţa de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru un mandat de şase ani. Daniel Grădinaru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este ales preşedinte al CSM pentru anul 2023.

BVB se menţine pe linia de plutire

BVB se menţine pe linia de plutire

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 11 aprilie

Aprecieri uşoare pentru indicii bursei noastre, sub media europeană Valul listărilor din Piaţa AeRO s-a oprit; doar o companie a venit în acest an în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB Mona Mahajan, Edward Jones Investments: "Bursele au inclus deja în preţuri o mare parte din recesiune, în piaţa «bear» din ultimele cincisprezece luni" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri uşoare în primul trimestru al anului, într-un climat internaţional favorabil pieţelor de acţiuni. Indicele BET, ce captează dinamica celor mai lichide douăzeci de titluri ale pieţei noastre, a avut un avans de 3,8%, la 12.111 puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 4,1%, până la 2.293 de puncte.

Companiile au avut şi alte probleme în afară de pandemie şi război

Companiile au avut şi alte probleme în afară de pandemie şi război

O.D.Internaţional / 11 aprilie

Pare greu de crezut, acum, dar lumea a mai avut şi alte probleme în ultimii trei ani în afară de pandemiei şi războiul din Ucraina. Inclusiv lumea afacerilor. Majoritatea companiilor (91%) s-au confruntat în ultimii ani cu cel puţin un eveniment, altul decat pandemia, care le-a perturbat activitatea, arată un sondaj PwC.

Roboţii vor dobândi şi simţul tactil

Roboţii vor dobândi şi simţul tactil

O.D.Miscellanea / 11 aprilie

Roboţii se adaptează din ce în ce mai mult la mediul înconjurător, graţie oamenilor de ştiinţă. Un nou tip de piele electronică (e-skin), care le permite roboţilor să navigheze în mediul înconjurător cu ajutorul simţului tactil, în condiţii de vizibilitate limitată, a fost creat de un grup de cercetători din China.

La şcoală ca în junglă

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 11 aprilie

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Ameninţări cu moartea, atacuri cu cuţite, perversiuni sexuale. O zi din viaţa unor dascăli din şcolile României? Cât va mai dura până ce publicul va realiza că ceva profund în neregulă se petrece în sistemul pompos botezat al "Educaţiei Naţionale"?

Surse: Rusia - posibil să modifice taxa pentru exporturile de grâu

Surse: Rusia - posibil să modifice taxa pentru exporturile de grâu

A.V.Internaţional / 11 aprilie

Ministerul Agriculturii din Rusia ia în considerare posibilitatea majorării preţului de referinţă folosit la calculul taxei pentru exporturile de grâu până la 17.000 de ruble (212,23 dolari) pe tonă, de la nivelul actual de 15.000 de ruble pe tonă, informează cotidianul Vedomosti, citând surse din interiorul unor companii exportatoare de cereale, potrivit Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
sursa foto - facebook / Madrigal

Madrigal, 60 de ani de la prima întrunire

O.D.Miscellanea / 11 aprilie

Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" aniversează, azi, 60 de ani de la prima sa repetiţie, care a avut loc pe 11 aprilie 1963, în cadrul Conservatorului. Corul a susţinut primul său concert public, după trei luni de...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7112
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1393
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7209
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.0737

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo