Administratorii Pilonului II au trimis scrisoarea anuală de informare cu numărul 100.000.000 la 16 ani de la startul sistemului

A.F.
Comunicate de presă / 13 mai

 Administratorii Pilonului II au trimis scrisoarea anuală de informare cu numărul 100.000.000 la 16 ani de la startul sistemului

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de informare cu numărul 100.000.000 către cei peste 8 milioane de participanţi la sistem, chiar în luna în care Pilonul II aniversează 16 ani de activitate în beneficiul românilor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit legii, toţi participanţii la fondurile de pensii private (atât Pilonul II, cât şi Pilonul III facultativ) primesc anual de la administratorii fondurilor o scrisoare de informare, care conţine valoarea contului personal la data de 31 decembrie a anului precedent, precum şi alte informaţii de interes. Scrisoarea se trimite în fiecare an până la data de 15 mai, la ultima adresă comunicată administratorului fondului de pensii.

Participanţii pot solicita administratorului să primească scrisoarea exclusiv online, pe e-mail: în acest fel ea va ajunge mai repede şi nici nu se va mai consuma hârtie. De altfel, cele 100.000.000 de scrisori trimise până în prezent în format fizic de administratorii Pilonului II au, împreună cu plicurile în care au fost expediate, o lungime cumulată de 50.000 de kilometri, destul cât să înconjoare cu hârtie Pământul pe la Ecuator. Doar aproximativ 1 din 10 participanţi la Pilonul II a solicitat până în prezent administratorului său să îi expedieze scrisoarea anuală de informare exclusiv online, pe e-mail.

La 16 ani de activitate în beneficiul romanilor, Pilonul II de pensii private obligatorii traversează o perioadă excelentă, atât din perspectiva rezultatelor investitionale obţinute, cât şi a stabilităţii legislative şi a pieţelor financiare. Cele 7 fonduri de Pilon II administrează în prezent sume de peste 135 de miliarde de lei (27 de miliarde de euro), o acumulare istorică de capital românesc, care finanţează atât creşterea economică şi crearea de locuri de muncă bine plătite, cât şi investiţiile publice, prin achiziţia de titluri de stat. Numărul participanţilor la sistem a depăşit 8 milioane, adică majoritatea covârşitoare a populaţiei active a României.

Valoarea contului mediu la nivelul întregului sistem este de cca. 17.000 RON, însă valoarea contului pentru participanţii care au stagiu complet de cotizare este de circa 3 ori mai mare, ajungând la aproximativ 10.000 EUR de participant. Din sumele acumulate în conturile romanilor, circa 72% reprezintă contribuţiile virate, restul de 28% fiind câştigul realizat de investiţiile administratorilor, net de toate comisioanele percepute. Pe întreaga perioadă de 16 ani de activitate, fondurile de Pilon II au înregistrat un randament mediu de 7,8% pe an, printre cele mai ridicate din Europa şi OECD pe această perioadă.

Recenta majorare a contribuţiei virate la Pilonul II de la 3,75% la 4,75% din câştigul brut lunar al participanţilor reprezintă un mare pas în direcţia accelerării acestei acumulări de capital care aduce beneficii atât economiei, cât şi salariaţilor romani. În prezent, volumul lunar de contribuţii virate în Pilonul II este cu 50% mai mare decât în urmă cu un an şi dublu faţă de valoarea din urmă cu 4

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb