Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023


Comunicate de presă / 17 aprilie

 Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creştere cu 27% comparativ cu anul 2022. Aceştia sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de asigurări sociale de sănătate, putând fi redirecţionaţi, aşadar, spre categorii mai vulnerabile de populaţie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, pe măsură ce românii şi companiile angajatoare devin din ce în ce mai preocupaţi de prevenţie, de menţinerea stării de sănătate şi a unui nivel de bunăstare şi de calitate a vieţii, inclusiv prin accesarea rapidă a unor servicii medicale de calitate, creşte tot mai mult interesul pentru asigurările voluntare de sănătate.

"Dinamica pozitivă înregistrată pe această piaţă este o dovadă în plus că rezultatele educaţiei financiare încep să se vadă şi că românii acordă o importanţă sporită stării lor generale de sănătate", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

În ultimii ani, segmentul asigurărilor voluntare de sănătate s-a aflat într-o continuă creştere, înregistrând una dintre cele mai susţinute evoluţii la nivelul pieţei de asigurări facultative din România. Astfel, piaţa asigurărilor voluntare de sănătate este de peste 10 ori mai mare decât acum 10 ani, indicând o tendinţă vizibilă de dezvoltare şi o schimbare în comportamentul românilor şi angajatorilor.

"Aceste poliţe ne pot scuti de un stres major atunci când apar situaţii imprevizibile în viaţa noastră şi pot fi un instrument excelent de prevenţie şi depistare precoce", a precizat Roxana BĂLUŢĂ, Specialist Asigurări de Viaţă şi Sănătate şi Coordonator Programe UNSAR.

Asigurările voluntare de sănătate protejează suplimentar bugetul unei familii în cazul producerii unei îmbolnăviri sau a unui accident cu consecinţe nedorite şi, adesea, costisitoare.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb