Abonament gratuit

Banca Mondială avertizează G20 că eşecul de a oferi o reducere permanentă a datoriilor unor ţări ar putea duce la creşterea sărăciei

J.P.
Internaţional /

 Banca Mondială avertizează G20 că eşecul de a oferi o reducere permanentă a datoriilor unor ţări ar putea duce la creşterea sărăciei

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, i-a avertizat ieri pe liderii G20 că eşecul de a oferi o reducere permanentă a datoriilor unor ţări acum ar putea duce la creşterea sărăciei şi la repetarea deficienţelor observate în anii 1980, conform Reuters.

Malpass a declarat că este mulţumit de progresele înregistrate de Grupul celor 20 de economii majore în ceea ce priveşte creşterea transparenţei datoriilor şi oferirea de scutire a datoriilor celor mai sărace ţări, dar este nevoie de mai multe.

"Reducerea datoriilor şi transparenţa vor permite investiţii productive, o cheie pentru realizarea unei recuperări mai timpurii, mai puternice şi mai durabile", a declarat Malpass liderilor G20 în timpul unei întâlniri de videoconferinţă.

"Trebuie să ne ferim să nu facem prea puţin acum şi apoi să suferim neplăceri dezordonate şi restructurări repetate ale datoriilor ca în anii 1980", a spus el.

Aşa-numitul "deceniu pierdut" din anii 1980 a văzut multe ţări foarte îndatorate din America Latină şi din alte părţi incapabile să-şi plătească datoriile, întârziind creşterea şi eforturile de reducere a sărăciei.

Malpass, care a început să facă presiuni pentru reducerea datoriilor la începutul crizei COVID-19, a avertizat că provocările datoriei devin din ce în ce mai frecvente, inclusiv în Ciad, Angola, Etiopia şi Zambia, iar eşecul de a oferi "o reducere permanentă a datoriilor" a lăsat o perspectivă sumbră pentru reducerea sărăciei.

Liderii G20 sunt pregătiţi să susţină în mod oficial extinderea îngheţării temporare a plăţilor oficiale bilaterale ale datoriilor de către cele mai sărace ţări şi adoptarea unui cadru comun pentru restructurarea datoriilor în viitor.

Unele ţări, inclusiv China, au rămas reticente în a accepta nevoia de anulare a datoriilor, deşi economiştii de top susţin că va fi probabil în unele cazuri. De asemenea, creditorii din sectorul privat nu au reuşit să se alăture, în ciuda apelurilor repetate din partea liderilor G20, a grupurilor societăţii civile şi a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Malpass a declarat că Banca lucrează îndeaproape cu G20 în ţările afectate de fragilitate, conflict şi violenţă, inclusiv în Sahel, Somalia, Liban, Gaza şi Cisiordania.

În Sudan, el a spus că speră că eliminarea arieratelor se poate mişca rapid, mai ales având în vedere fluxul de refugiaţi din Etiopia vecină, care ar permite ca fondurile substanţiale ale Băncii Mondiale să înceapă să curgă aproape imediat.

Statele Unite s-au mutat luna trecută pentru a elimina Sudanul de pe lista de sponsori de stat ai terorismului, eliminând unul dintre obstacolele cu care se confruntă ţara africană puternic îndatorată, care are o datorie externă de aproximativ 60 de miliarde de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

24 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8703
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0980
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4902
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4738
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0541

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie