Enel Green Power a pus în funcţiune cea mai mare centrală solară din Texas

J.P.
Internaţional /

 Enel Green Power a pus în funcţiune cea mai mare centrală solară din Texas

Enel Green Power a pus în funcţiune a doua fază, de 245 MW, a centralei sale solare Roadrunner, din Upton County, Texas. Proiectul, a cărui capacitate totală este de 497 MW, reprezintă cea mai mare centrală solară operaţională din Texas şi este cea mai mare centrală a companiei în Statele Unite, conform unui comunicat trimis redacţiei.

"Echipa noastră de ingineri şi de constructori a executat un proiect de proporţii extraordinare, într-un timp record, în ciuda provocărilor de astăzi", a declarat Georgios Papadimitriou, Head of Enel Green Power North America. "Enel Green Power îşi consolidează astfel reputaţia de lider în producţia de energie solară la scară largă, în America de Nord. Cu un portofoliu care depăşeşte acum o capacitate de energie regenerabilă de 6 GW, ne continuăm strategia de creştere în ritm accelerat pe pieţele din SUA şi Canada".

Roadrunner va vinde energia electrică produsă prin intermediul unor contracte bilaterale directe (Power Purchase Agreement) semnate cu Mondelēz International, pentru 65 MW, şi cu The Clorox Company, pentru 70 MW. Acesta este cel mai mare parteneriat în domeniul energiei regenerabile al Mondelēz International, prin care grupul va face progrese semnificative în atingerea obiectivului de reducere cu 15% a valorii absolute a emisiilor de carbon din producţie, până la finalul anului 2020. Contractul bilateral direct cu The Clorox Company permite acesteia să atingă jumătate din obiectivul său privind utilizarea în exclusivitate a energiei regenerabile, în SUA şi Canada. Astfel, Clorox ar putea atinge acest obiectiv anul viitor, cu patru ani înainte de ţinta iniţială. Cele 1,2 milioane de panouri fotovoltaice bifaciale ale centralei vor putea genera aproximativ 1,2 TWh anual, evitând emisii de peste 792.000 de tone de CO2 pe an.

Printre proiectele Enel Green Power din SUA şi Canada aflate în fază de construcţie se numără: proiectul Lily, solar + stocare, de 181 MW, din Texas, proiectul eolian White Cloud, de 236,5 MW, din Missouri, proiectul eolian Aurora, de 299 MW, din Dakota de Nord, şi o extindere de 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend, din Kansas.

Enel Green Power, precum şi Grupul Enel per ansamblu urmăresc îndeaproape contextul generat de pandemia COVID-19 şi au, ca prioritate, protejarea sănătăţii muncitorilor, angajaţilor şi a comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea. În America de Nord, compania a adoptat linii directoare stricte privind călătoriile, a intensificat acţiunile de igienizare a spaţiilor de lucru şi a implementat modalităţi prin care colegii îşi pot desfăşura activitatea de la distanţă şi respecta regulile de siguranţă atunci când sunt la lucru.

La şantierul Roadrunner, echipajele au implementat practici de lucru sigure, iar operaţiunile au fost structurate pentru a menţine distanţarea socială şi alte bune practici. Totodată, ca parte a angajamentului său de a oferi un sprijin de 1,3 milioane de dolari pentru a veni în întâmpinarea celor afectaţi de pandemia COVID-19 în SUA şi Canada, compania a dezvoltat iniţiative pentru a sprijini spitalele comunitare, şcolile şi persoanele care răspund la situaţii de urgenţă din Texas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro