FLORIN SPĂTARU, MINISTRUL ECONOMIEI: "Trebuie să contribuim cu toţii la redefinirea politicii naţionale în domeniul competitivităţii economice"

G.D.
Politică / 18 mai

"Trebuie să contribuim cu toţii la redefinirea politicii naţionale în domeniul competitivităţii economice"

"România are nevoie de o redefinire a politicii naţionale în domeniul competitivităţii economice printr-o abordare inclusivă bazată pe o sinteză a documentelor şi a politicilor publice din domeniul economic, cercetare-dezvoltare-inovare", a spus ministrul Florin Spătaru, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, prin intermediul proiectului SIPOCA 605, derulat de către Direcţia Politici Industriale şi Competitivitate, Ministerul Economiei îşi propune să dezvolte o strategie coerentă privind implementarea şi evaluarea politicilor publice pe care le coordonează la nivelul instituţiei.

Obiectivele proiectului vizează punerea la dispoziţia Ministerului Economiei a instrumentelor necesare în vederea elaborării, implementării şi monitorizării Strategiei Naţionale de Competitivitate 2021-2027, implicit extinderea sferei de aplicaţie a Atlasului Economic al României către zona utilizatorilor din afara Ministerului Economiei.

Totodată, strategia urmăreşte profesionalizarea şi dezvoltarea competenţelor angajaţilor Ministerului Economiei în domeniul politicilor publice.

"Documentul a fost transmis tuturor agenţiilor de dezvoltare regională, precum şi celor mai importante asociaţii patronale din economia românească, urmând a fi consolidat cu propunerile/observaţiile acestora", a declarat ministrul Florin Spătaru.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 45 de luni începând cu data de 04.03.2019 având o valoare de 10.483.615,01 lei, fiind co‐finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. Observaţiile sunt aşteptate până în data de 15 iunie a.c. pe adresa de e-mail politici.industriale@economie.gov.ro, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S - a scos digitalizarea din priză : deranjează amarnic pe ciocoii vechi și N O I .

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro