Mastercard facilitează creşterea limitei pentru plăţile contactless fără PIN

A.M.
Bănci-Asigurări / 27 martie 2020

 Mastercard facilitează creşterea limitei pentru plăţile contactless fără PIN

Ţara noastră se alătură celor 29 de ţări în care se va aplica majorarea limitei pentru plăţile contactless fără PIN, menită să îmbunătăţească experienţa de cumpărături, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, Mastercard a lansat o serie de iniţiative la nivel european, care au condus la o creştere masivă a utilizării cardurilor contactless şi a dispozitivelor mobile pentru efectuarea plăţilor, astfel că 75% din totalul de tranzacţii efectuate în prezent cu carduri Mastercard în Europa sunt contactless. Majorarea limitei de plată contactless înseamnă că deţinătorii de carduri şi comercianţii vor putea în curând să efectueze, respectiv să primească, mai multe plăţi rapid şi sigur, fără a mai fi necesară introducerea codului PIN sau utilizarea de numerar.

Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia, a declarat: "Mastercard a iniţiatîncă de la 12 octombrie 2018 procesul de ajustare a terminalelor de plată pentru o compatibilitate deplină cu tehnologia contactless de la 1 ianuarie 2020, înţelegând potenţialul şi importanţa acestui mod de plată. Am văzut cu toţii cât de rapid au adoptat consumatorii plăţile contactless ca modalitate preferată de plată zilnică, dat fiind că la finalul ultimului trimestru din 2019 peste 9 din 10 tranzacţii realizate cu cardurile Mastercard erau contactless. Aceste măsuri reflectă ritmul în care se schimbă comportamentul utilizatorilor, asigurându-le totodată siguranţă, confort şirapiditate, într-o lume aflată în schimbare accelerată".

În timp ce multe ţări adoptă permanent noile majorări a limitei pentru plăţi contactless, altele pun în aplicare creşteri temporare ale limitei, pentru a-şi ajuta cetăţenii să plătească mai uşor în această perioadă dificilă. Toţi cei care se aliniază schimbării vor beneficia de susţinerea completă din partea Mastercard pentru garantarea unei implementări rapide şi sigure, fie că este vorba despre o modificare permanentă sau de una temporară.

Cosmin Vladimirescu a adaugat: "Mastercard a promovat dintotdeauna beneficiileplăţilor contactless, care asigură cea maisigură, simplă şi rapidă modalitate de plată. Acest anunţ înseamnă că cei care folosesc deja tehnologia contactless beneficiază de o şi mai mare libertate, într-un mod pe care şi-l doresc, dar şi că le va oferi oamenilor un sprijin suplimentar în gestionarea provocărilor zilnice cu care se confruntă."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro