NN a plătit aproape 1 miliard de lei clienţilor de asigurări şi pensii private din România în 2023

A.F.
Bănci-Asigurări / 29 februarie

Kuldeep Kaushik, CEO NN

Kuldeep Kaushik, CEO NN

NN a plătit clienţilor de asigurări şi participanţilor la fondurile de pensii administrate privat 983 de milioane de lei în 2023, cu 27% mai mult decât în anul precedent. NN a încheiat 2023 cu rezultate financiare solide pe toate liniile de business, iar prin beneficiile din asigurări şi pensiile private plătite a continuat să ofere protecţie şi sprijin financiar clienţilor în momente neprevăzute şi să contribuie la veniturile pe care se bazează la pensie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în segmentul asigurărilor de viaţă şi sănătate, NN Asigurări de Viaţă a plătit anul trecut clienţilor beneficii totale de peste 585 de milioane de lei pentru situaţiile acoperite de asigurări şi pentru poliţele ajunse la finalul perioadei contractuale, conform rezultatelor financiare neauditate. Sumele au acoperit cheltuieli neplanificate pentru probleme de sănătate care au necesitat spitalizare şi intervenţii chirurgicale, au oferit sprijin familiilor în cazul unui deces, au acoperit pierderea venitului pentru clienţii care nu au mai putut lucra sau au reprezentat beneficiile acumulate prin produsele de asigurare cu componente de economisire. Peste 36 de milioane de lei au fost plătiţi numai pentru situaţii acoperite legate de sănătate. În acelaşi timp, în segmentul asigurărilor de locuinţă administrat de NN Asigurări, compania a plătit aproape 3,6 milioane de lei clienţilor care au trecut prin situaţii neprevăzute legate de casa lor.

NN Asigurări de Viaţă a înregistrat prime brute subscrise record în valoare de peste 1 miliard de lei în 2023, în creştere cu 5% faţă de nivelul de peste 970 de milioane de lei în anul anterior, conform rezultatelor financiare neauditate. Activele financiare administrate de NN Asigurări de Viaţă au crescut cu 12% până la aproape 4,9 miliarde de lei în 2023, iar compania a înregistrat un profit brut în valoare de 119 milioane de lei, potrivit datelor financiare neauditate. Coeficientul de lichiditate a fost 2,67 anul trecut, iar marja de solvabilitate raportată conform Solvency II a fost 224%, confirmând stabilitatea financiară a companiei şi capacitatea de a-şi îndeplini obligaţiile asumate faţă de clienţi.

"Nevoia de protecţie a oamenilor şi de sprijin financiar când se întâmplă ceva care îi poate lua pe neaşteptate a crescut. Vedem nu doar mai multe persoane care aleg o asigurare de viaţă sau de sănătate, dar şi nevoia pentru beneficii mai mari în situaţiile acoperite. La NN am continuat să fim alături de clienţi cu soluţii personalizate şi cu experienţe digitale excelente în interacţiunea cu produsele lor de asigurare şi pensie privată. Şi le-am oferit un sprijin financiar real celor care au trecut printr-o situaţie acoperită de asigurarea lor în momentele când au cel mai mult nevoie", a spus Kuldeep Kaushik, CEO NN.

În segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viaţă, compania a plătit peste 59 de milioane de lei participanţilor la fondurile NN Activ şi NN Optim care au îndeplinit condiţiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III, în creştere cu 12,3% faţă de 2022. Activele nete administrate au urcat la peste 2,6 miliarde de lei la finalul anului trecut, cumulat pentru fondurile NN Activ şi NN Optim, cu 33% peste nivelul din 2022, reprezentând o cotă de 56,2% din piaţă potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri administrate aveau aproape 326.000 de participanţi la finalul anului trecut, echivalentul a 46% din numărul total de participanţi la Pilonul III. NN Asigurări de Viaţă a obţinut pentru participanţii săi un câştig record din investiţii în 2023, de 18,5% pentru fondul NN Activ şi 16,5% pentru fondul NN Optim, conform calculelor bazate pe datele ASF.

În segmentul pensiilor private obligatorii administrate de NN Pensii SAFPAP, compania a plătit aproape 336 de milioane de lei participanţilor care au îndeplinit în 2023 condiţiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon II, mai mult decât dublu faţă de plăţile de aproape 160 de milioane de lei din 2022 şi echivalentul a 44% din totalul plăţilor de la lansarea Fondului de Pensii Administrat Privat NN. NN Pensii SAFPAP a înregistrat active nete administrate de 43 de miliarde de lei la finalul anului trecut, în creştere cu 30,3%, reprezentând o cotă de 34% din piaţă, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară. Fondul administrat avea 2,1 milioane de participanţi la finalul anului trecut, echivalentul a 25,8% din numărul total de participanţi la Pilonul II şi a obţinut pentru aceştia un câştig din investiţii de 18,2% în 2023, conform calculelor bazate pe datele ASF, peste inflaţia de 6,6% la finalul anului.

Pe lângă impactul în viaţa clienţilor, NN s-a implicat şi în comunităţile din care face parte şi a investit în 2023 aproape 4,2 milioane de lei în iniţiative relevante social care se concentrează pe sănătate, educaţie şi incluziune financiară în categorii dezavantajate, potrivit datelor financiare neauditate. Cele mai importante iniţiative desfăşurate au fost parteneriatul cu Asociaţia Inima Copiilor pentru extinderea Secţiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucureşti, parteneriatul cu Asociaţia Autism Voice pentru Institutul Autism Voice şi parteneriatul cu EA - The Entrepreneurship Academy pentru crearea primului fond de burse pentru educaţia viitoarei generaţii de antreprenori din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb