Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

TOADER, DESPRE CEREREA DE EXTRĂDARE A ZIARISTULUI TURC DE LA ZAMAN ROMÂNIA:Procedura extrădării este de competenţa organelor judiciare

T.I.
Politică /

Tudorel Toader (sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (sursa foto: Twitter)

Actualizare Fostul preşedinte Traian Băsescu declară, referindu-se la extrădarea jurnalistului publicaţiei Zaman România Kamil Demirkaya, că nu suntem paşalâc turcesc, ci buni prieteni şi parteneri egali ai Turciei şi avertizează că acesta nu va avea parte de un proces corect în Turcia, iar viaţa sa va fi în pericol.

"Nu suntem paşalâc turcesc, ci buni prieteni şi parteneri egali ai Turciei. Autorităţile din Turcia au cerut extrădarea ziaristului Kamil Demirkaya pentru opiniile criticele exprimate prin presă, la adresa puterii de la Ankara. În mod cert, acesta nu va avea parte de un proces corect în Turcia, nu-i vor fi respectate drepturile iar viaţa jurnalistului va fi în pericol", scrie Băsescu pe Facebook.

Fostul şef al statului consideră că ţara noastră trebuie să se comporte ca un stat membru al Uniunii Europene, în care valori precum dreptul la liberă exprimare sunt respectate şi să respingă extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya.

"Sper că instituţiile Statului Român nu vor acţiona ca pe vremea când eram paşalâc turcesc", conchide Băsescu.

------

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă, după ce europarlamentarul Cristian Preda i-a cerut să oprească extrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya, că procedura extrădării este de competenţa organelor judiciare, întrebându-se dacă autorul solicitării cunoaşte "acest aspect elementar" şi spunând că nu crede că autorul solicitării îi cere să încalce independenţa autorităţii judiciare

"Cristian Preda îmi cere să opresc procedura de extrădare a unui jurnalist turc! În condiţiile legii, procedura extrădării este de competenţa organelor judiciare. Autorul solicitării nu cunoaşte acest aspect elementar?", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Mesajul publicat de Toader are şi un post scriptum: "Nu cred că autorul solicitării îmi cere să încalc independenţa autorităţii judiciare. Nu cred că autorul solicitării are cunoştinţă de cazuri în care ministrul Justitiei a stopat proceduri judiciare".

Ziaristul turc, Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, a fost ridicat, ieri dimineaţă de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit informaţiei publicate pe site-ul zamanromania.ro. El a fost audiat de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti şi pus în libertate.

"La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar miercuri dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul Poliţiei Române", scria Zaman România.

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut Ministerului Justiţiei să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc.

"Le-am scris tuturor membrilor grupului socialist din PE să blocheze ceea ce tovarăşii lor de drum de la Bucureşti sunt pe cale să facă împotriva libertăţii presei", a mai anunţat Preda.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, ieri că nu vrea să comenteze acum, dar că este informat în legătură cu problema legată de ziaristul turc Kamil Demirkaya.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Bre, vai de studentii matale ; ori mor de plictiseala sau dorm cand le vorbesti doua ore non-stop.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS