Revista BURSA Construcţiilor

14 state americane au dat în judecată administraţia Biden

S.B.
Internaţional / 25 martie

14 state americane au dat în judecată administraţia Biden

Un număr de 14 state americane, între care Louisiana and Wyoming, au dat miercuri în judecată administraţia Biden, contestând sistarea acordării de licenţe pentru petrol şi gaze pe terenuri şi ape federale, informează news.ro.

Acţiunile în justiţie, prin care se încearcă reluarea licitaţiilor pentru foraje pe terenuri federale, au survenit cu o zi înainte ca administraţia să înceală o evaluare a programului de acordare a licenţelor pentru forajele de petrol şi gaze.

Biden, un democrat, a semnat în ianuarie un decret prin care a fost suspendată acordarea de contracte de leasing, în aşteptarea acestei evaluări.

În timpul campaniei sale electorale, Biden s-a angajat să oprească acordarea de contracte de leasing pe terenuri federale, ca parte a unui plan amplu de abordare a schimbărilor climatice.

Blocarea a declanşat critici puternică din partea industriei petroliere şi a statelor producătoare, care primesc jumătate din veniturile generate de activităţile de forare pe terenurile federale din interiorul graniţelor lor.

"Credem că acţiunile preşedintelui sunt ilegale şi îl vom trage la răspundere pentru a încerca să ne asigurăm că câştigurile pe care le-am realizat de-a lungul anilor pentru a proteja petrolul, gazul şi energia internă vor continua", a declarat procurorul general din Louisiana, Jeff Landry, într-un interviu.

O coaliţie formată din 13 state a intentat un proces în instanţa federală din Louisiana, în timp ce Wyoming a intentat propriul proces în instanţa federală din acest stat.

Statele care s-au alăturat procesului din Louisiana includ Alabama, Alaska, Arkansas, Georgia, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Oklahoma, Texas, Utah şi Virginia de Vest. Toate aceste state au procurori generali republicani.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, este democrat.

Procesele susţin că blocarea acordării de licenţe de către administraţia Biden încalcă Legea privind acordarea de licenţe pentru minerale, care impune vânzări trimestriale din activităţile efectuate prin intermediul acestor licenţe.

În procesul său, Wyoming a declarat că administraţia trebuie să efectueze, de asemenea, o evaluare de mediu a suspendării atribuirii licenţelor, în temeiul Legii naţionale privind politica de mediu, înainte de a lua măsuri.

"Consecinţele reale ale acţiunii sunt departe de a fi certe şi departe de a fi ecologice", a spus Wyoming în plângerea sa.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, răspunzând la o întrebare despre procese, a declarat că administraţia Trump "a inundat pieţele petrolului cu licenţe federale ieftine. Acest lucru nu va afecta pieţele de petrol şi gaze în anii următori".

Departamentul de Interne, care supraveghează programul federal de atribuire a licenţelor, a refuzat să comenteze, potivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro