6 şcoli şi Primăria Sectorului 6 participă la campania "ReciCLARea e totul!"

A.F.
Companii / 16 mai

6 şcoli şi Primăria Sectorului 6 participă la campania "ReciCLARea e totul!"

Nestle, în parteneriat cu Federaţia Naţională a Părinţilor Edupart (FNPE) şi cu Green Resources Management, lansează un nou proiect educaţional sub titlul "ReciCLARea e totul!". Acest proiect de informare şi educare a tinerei generaţii urmăreşte să crească implicarea în colectarea selectivă a materialelor reciclabile. Şase instituţii de învăţământ preuniversitar din Bucureşti şi Primăria Sectorului 6 participă la programul pilot de anul acesta, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, obiectivul proiectului pilot "ReciCLARea e totul!" este acela de educare a părinţilor şi a copiilor cu privire la colectarea selectivă, de a-i învăţa simbolurile specifice fiecărui material reciclabil, de a-i informa asupra impactului pe care îl are asupra mediului înconjurător colectarea necorespunzătoare, de a-i reconecta cu natura pe copiii şi adolescenţii din şcoli şi licee, de a-i stimula să facă şi acasă, şi la şcoală, gesturi simple prin care să o protejeze.

La acest proiect participă câte o şcoală din fiecare sector al Bucureştiului: Liceul Ion Neculce, Şcoala Gimnazială nr. 39, Şcoala Gimnazială "Liviu Rebreanu", Şcoala Gimnazială nr. 190, Şcoala Gimnazială nr. 150 şi Liceul "Tudor Vladimirescu", precum şi Primăria Sectorului 6.

În toate cele şapte locaţii va fi amplasate câte o staţie de reciclare pentru colectarea selectivă a materialelor reciclabile. Aceste staţii au un design special creat în urma unui concurs organizat de Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, în colaborare cu FNPE.

"ReciCLARea e TOTUL reprezintă un pas înainte în angajamentul continuu al Nestle pentru sustenabilitate şi reciclare. Dorim să oferim comunităţii o metodă uşor de înţeles şi creativă de a învăţa simbolurile care se regăsesc pe ambalajele reciclabile. Am optat pentru o abordare inovatoare care să se alinieze cu deschiderea unităţilor de învăţământ gimnazial şi liceal către astfel de iniţiative. Copiii vor recunoaşte şi vor ştii cum să valorifice multitudinea de materiale reciclabile, depăşind limitele obişnuinţei şi deschizând calea către un comportament responsabil faţă de mediu pentru viitoarele generaţii", explică Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestle România.

Campania din cele şase şcoli are o componentă puternic interactivă şi include ateliere educaţionale ce vor fi susţinute de către reprezentanţi ai organizaţiei Green Resources Management, şi la care elevii vor afla noţiuni despre colectarea selectivă, despre cele patru categorii de materiale reciclabile, semnalizarea şi culoarea fiecărui recipient de colectare, urmând ca mai apoi să pună în aplicare cele învăţate, folosindu-se de cele patru recipiente amplasate în şcoală. Elevii vor participa şi la un concurs de design de postere de promovare a iniţiativei, pentru a le creşte gradul de implicare.

Proiectul pilot "ReciCLARea e totul!" se va încheia pe 14 iunie 2024, odată cu festivitatea prin care vor fi anunţaţi elevii câştigători ai concursului de postere şi al marelui premiu.

Ţintele sunt ambalajele flexibile din plastic, dar nu numai! Polietilena şi Polipropilena sunt cele mai comune tipuri de plastic flexibil, folosite mai ales în industria alimentară, deoarece au o serie de calităţi deosebite care ajută la protecţie, igienă şi siguranţă alimentară. Polietilena (PE-LD) se regăseşte în folia de plastic care protejează batonul de ciocolată sau de cereale preferat, paste sau tăiţei instant. Se mai regăseşte în pungi de plastic, precum şi la împachetarea unor produse, jucării etc. Polipropilena (PP) are un grad ridicat de siguranţă alimentară datorită lipsei de toxicitate şi rezistenţei la temperatură, fiind ideală pentru pungi de plastic pentru alimente, dar şi pentru lactate, vase ce pot fi introduse în cuptorul cu microunde, carcase de DVD-uri etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb