Abuz în serviciu la vârful companiei Aeroporturi Bucureşti

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 2 octombrie 2019

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis-o, ieri, în judecată pe Cristina Elena Neamţu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu şi de fals intelectual în formă continuată. Conform procurorilor DNA, aceasta a fost angajată fictiv la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în perioada 06.10.2015 -17.12.2015. Ea ar fi semnat condica de prezenţă, atestând în fals prezenţa sa locul de muncă pentru o durată de 432 ore, în realitate aceasta fiind prezentă doar 56 de minute (cele patru dăţi în care s-a prezentat la sediul Companiei Naţionale "Aeroporturi Bucureşti" SA pentru a semna condica de prezenţă).

Investigaţia a fost pornită de Corpul de control al premierului, iar în raportul întocmit de inspectori se arată că fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, Cristina Elena Neamţu, a fost angajată în două rânduri la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, de unde a încasat în total aproximativ 43.000 de lei pentru circa 1400 de ore pontate ca lucrate, adică aproximativ 9 luni, dar de fiecare dată a stat în clădirea companiei mai puţin de o oră.

Raportul acuză angajaţii Companiei Aeroporturi că au falsificat documentele de prezenţă, fapte care, potrivit documentului, "pot întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni".

Pe lângă Elena Neamţu, procurorii DNA l-au trimis în judecată şi pe Sorinel Ciobanu, fost director general al Companiei Naţionale "Aeroporturi Bucureşti" pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoa-ne, în formă continuată (fosta infracţiune de conflict de interese).

În cauză va fi judecat, în calitate de inculpat şi Liviu Radu, fost director general al companiei, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, se arată că Sorinel Ciobanu a angajat-o pe Cristina Elena Neamţu, în postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relaţii Externe, deşi ştia că inculpata nu se va prezenta niciodată la locul de muncă. După terminarea perioadei de probă, Ciobanu ar fi aprobat un raport şi ar fi emis o decizie din care rezulta că noua angajată şi-ar fi îndeplinit cu seriozitate atribuţiile de serviciu, propunându-i continuarea activităţii pe postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relaţii Externe.

Ciobanu a permis ca noua angajată să folosească autoturismul instituţiei în interes personal şi a dispus ca Serviciul Financiar să achite plata drepturilor salariale şi contravaloarea trans-portului către aceasta, deşi cunoştea că nu îşi îndeplineşte îndatoririle de serviciu.

Urmarea acestei conduite, CNAB ar fi fost prejudiciată cu 70.857 lei.

Procurorii DNA au mai constatat că în 04.06.2014 şi 19.08.2015, Sorinel Ciobanu ar fi semnat propriile decizii de numire în Comitetul consultativ al unei asocieri în participaţiune cu două societăţi comerciale care desfăşoară acte de comerţ în interiorul aeroportului Henri Coandă din Bucureşti, obţinând în acest mod un folos patrimonial în cuantum total de 169.422 lei.

În aceeaşi manieră ar fi procedat şi Liviu Radu care, la data de 01.10.2013, ar fi semnat propria decizie de numire în Consiliul de supraveghere al unei asocieri în participaţiune cu aceleaşi societăţi comerciale, demers care s-a soldat cu obţinerea de către acesta a unui folos patrimonial în cuantum total de 71.374 lei.

În cauză s-a instituit sechestrul asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile deţinute de inculpaţii Cristina Elena Neamţu şi Sorinel Ciobanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dis-puse în cauză.

Procurorii DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb