Acţionarii Electrica au ales un nou Consiliu de Administraţie

A.P.
Piaţa de Capital / 28 aprilie

Acţionarii Electrica au ales un nou Consiliu de Administraţie

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) Electrica SA, legal şi statutar constituită în data de 28 aprilie 2021, a ales, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri, potrivit unui comunicat Electrica SA.

Acţionarii Electrica au hotărât alegerea, pentru un mandat de patru ani, a următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Iulian Cristian Bosoancă, Gicu Iorga, Ion Cosmin Petrescu, Adrian Florin Lotrean, Radu Mircea Florescu, George Cristodorescu şi Dragoş Valentin Neacşu.

Sunt consideraţi revocaţi următorii membri ai Consiliului de Administraţie: Valentin Radu, Dragoş Andrei şi Bogdan George Iliescu. Aceştia nu au fost confirmaţi ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetȃnd pe cale de consecinţă la data prezentei AGOA. În data de 22 aprilie 2021, Ramona Ungur şi-a prezentat demisia, cu efect imediat, din funcţia de administrator al companiei şi a renunţat la calitatea de candidat în cadrul alegerilor pentru Consiliul de Administraţie.

La şedinţa AGOA au participat personal, prin reprezentant sau prin vot prin corespondenţă, acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 30 martie 2021, stabilită ca dată de referinţă, cvorumul fiind de 89,63% din totalul drepturilor de vot şi de 87,85% din capitalul social al Societăţii.

REPARTIZAREA PROFITULUI

La propunerea Consiliului de Administraţie al Electrica SA, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat, tot în data de 28 aprilie 2021, repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2020, valoarea totală a dividendelor brute, 247.873.693 lei, precum şi valoarea dividendului brut pe acţiune, 0,73 lei. Data aprobată pentru plata dividendelor este 25 iunie 2021.

SITUAŢII FINANCIARE ANUALE

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat, de asemenea, situaţiile financiare anuale la nivel individual şi consolidat ale Electrica, pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2020, întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară adoptate de către Uniunea Europeană, pe baza Raportului Administratorilor pentru anul 2020 şi a Raportului Auditorului Independent asupra Situaţiilor Financiare Anuale Consolidate.

Totodată, au fost aprobate bugetele de venituri şi cheltuieli ale Electrica aferente exerciţiului financiar 2021, la nivel individual şi la nivel consolidat.

ALTE DECIZII AGOA

Acţionarii companiei au fost de acord cu prelungirea mandatului auditorului financiar al Electrica, Deloitte Audit SRL, pentru o perioadă de doi ani, respectiv pentru exerciţiile financiare 2021 şi 2022.

AGOA a aprobat si Politica de remunerare pentru Administratori şi Directorii Executivi ai Societăţii Energetica Electrica S.A., astfel cum aceasta a fost pusă la dispoziţia acţionarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro