Acţiune a comisarilor Gărzii de Mediu împotriva comerţului ilegal cu deşeuri

S.B.
Miscellanea / 7 februarie

Acţiune a comisarilor Gărzii de Mediu împotriva comerţului ilegal cu deşeuri

O acţiune a comisarilor de la Garda Naţională de Mediu a avut loc în judeţul Teleorman, împotriva comerţului ilegal cu deşeuri, iar cu această ocazie au fost confiscate 60 de tone de deşeuri feroase şi neferoase şi au fost date amenzi în valoare de 200.000 de lei, informează news.ro.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au anunţat că au continuat acţiunile împotriva comerţului ilegal cu deşeuri, în judeţul Teleorman.

Astfel, 24 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu comisarul general adjunct Marius Niţă, însoţiţi de 40 jandarmi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi de două echipe de poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere şi al IPJ Teleorman, au desfăşurat o acţiune de control în zona localităţilor Brânceni şi Smârdioasa din Judeţul Teleorman.

"Acţiunea a vizat combaterea fenomenului arderilor ilegale, respectiv verificarea operatorilor care desfăşoară activităţi de colectare şi comercializare ilegală a deşeurilor valorificabile.

În această zonă, cunoscută pentru arderi de deşeuri şi colectări ilegale de fier şi maşini scoase din uz, au fost identificate 8 puncte nevralgice, fiind amplasate filtre ale Brigăzii Rutiere Teleorman pentru a surprinde eventualele transporturi ilegale de deşeuri", au precizat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu.

Echipele de control au aplicat şase sancţiuni în valoare de 200.000 lei. Totodată, au fost confiscate 60 de tone de deşeuri feroase şi neferoase fără acte de provenienţă şi a fost suspendată activitatea unei societăţi care nu avea autorizaţie de mediu.

De asemenea, în timpul descinderii, comisarii GNM au identificat, pe raza localităţii Brânceni, un incendiu de deşeuri provenite din dezmembrarea vehiculelor scoase din uz.

"La faţa locului a fost identificată şi o persoană fizică despre care existau suspiciuni rezonabile ca fiind cea care a săvârşit fapta. Comisarii GNM au solicitat, prin 112, intervenţia ISU Teleorman şi a IPJ Teleorman, care a aplicat sancţiune contravenţională. Totodată, în urma celor constatate, comisarii GNM vor întocmi o sesizare penală care va fi înaintată organelor de cercetare penală", a mai transmis sursa citată.

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu a declarat că asemenea acţiuni vor continua şi în alte judeţe.

"Combaterea fenomenului infracţional în gestionarea deşeurilor este o constantă a activităţii Gărzii Naţionale de Mediu şi controalele inopinate vor continua în toate judeţele ţării. Astăzi am avut Teleorman, mâine nu se ştie ce judeţ va urma, dar toate controalele vor viza confiscarea deşeurilor cu valoare materială folosite în activităţile ilegale, respectiv întocmirea de sesizări penale către Parchetul General. Toate acţiunile Gărzii de Mediu se vor desfăşura, de azi, şi în judeţul tău !" a declarat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan, la finalul acţiunii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ca sa curatam tara, in fiecare zi ar trebui sa fie astfel de stiri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb