Acţiuni SIF la maxime istorice

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 mai 2004

Specialiştii cred că preţurile acţiunilor SIF sînt subevaluate

Indicele BET-FI a crescut de la începutul anului cu peste 40%

Rezultatele financiare obţinute în luna aprilie de societăţile de investiţii financiare au determinat creşterea preţurilor acţiunilor SIF pînă la un maxim istoric pentru unele dintre acestea. SIF "Moldova" a atins ieri 4.550 lei/acţiune, depăşind vechiul record de 4.500 lei/acţiune, iar SIF "Oltenia" a ajuns la 4.690 lei/acţiune, peste vîrful de 4.600 lei atins în data de 30 aprilie. Ambele societăţi s-au aflat în topul profitabilităţii în luna aprilie. Şi preţurile celorlalte acţiuni SIF au evoluat ieri pe trend crescător, chiar dacă nu şi-au atins performanţele anterioare.

Marius Plugaru, directorul general al societăţii de brokeraj "Ieba Trust", spune că în afara rezultatelor financiare nu au fost raportate alte evenimente importante din activitatea societăţilor de investiţii care să justifice tendinţa crescătoare a cursurilor: "Sînt doar operaţiuni speculative. Pe piaţă s-au observat cîţiva cumpărători mai mari care încearcă să achiziţioneze pachete de 100-200 de mii de acţiuni".

Adrian Mănăilă, reprezentantul societăţii "Elda Invest", susţine că investitorii sînt interesaţi să cumpere acţiunile SIF, considerîndu-le în continuare subevaluate: "Activul net al SIF-urilor este acoperit numai din acţiunile a două bănci pe care acestea le au în portofolii, respectiv BRD şi BCR". Domnia sa spune că băncile care nu sînt listate pe piaţa organizată sînt înscrise în portofoliile SIF la valori subevaluate.

Creşterea înregistrată ieri de acţiunile SIF a reprezentat doar o continuare a trendului ascendent conturat încă de la începutul anului.

Indicele BET-FI ce urmăreşte evoluţia în ansamblu a acţiunilor societăţilor de investiţii financiare s-a apreciat ieri faţă de începutul anului (în cinci luni) cu peste 40%. Aceasta înseamnă că persoanele care ar fi cumpărat acţiuni SIF la începutul anului, pe structura indicelui BET, ar fi avut ieri cu 40% mai mult decît suma investită iniţial. O creştere a lichidităţii acţiunilor SIF este aşteptată începînd cu luna iunie, odată cu demararea plăţilor dividendelor. Din experienţa anilor trecuţi, brokerii spun că majoritatea acţionarilor SIF îşi vor reinvesti sumele provenite din dividende tot în acţiuni SIF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro