Adrian Câciu: "Astăzi depunem Cererea de Plată 3 din noul PNRR al României"

S.B.
Politică / 15 decembrie 2023

Adrian Câciu: "Astăzi depunem Cererea de Plată 3 din noul PNRR al României"

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că vineri depune Cererea de Plată 3 din noul PNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul UE, dar care înseamnă şi o restructurare a jaloanelor şi ţintelor, precum şi o rescadenţare a cererilor de plată, informează news.ro.

Potrivit ministrului, noua cerere de plată are o valoare netă de 2,7 miliarde euro şi cuprinde un număr de 74 de jaloane şi ţinte. El spune că a semnat joi actul adiţional al acordului de finanţare pentru PNRR-ul României care cuprinde şi capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o noua prefinanţare de peste 288 milioane euro.

"Peste 6,5 miliarde de euro rambursări de fonduri europene a primit România în ultimele şase luni, bani aferenţi atât programelor structurale cât şi PNRR. Astăzi depunem Cererea de Plată 3 din noul PNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul Uniunii Europene, dar care înseamnă şi o restructurare a jaloanelor şi ţintelor aferente precum şi o rescadenţare a cererilor de plată", spune ministrul pe Facebook.

Adrian Câciu precizează că a semnat joi actul adiţional al acordului de finanţare pentru PNRR-ul României care cuprinde şi capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o noua prefinanţare de peste 288 milioane euro.

"Cererea de plata numarul 3 are o valoare neta de 2,7 miliarde euro şi cuprinde un numar de 74 de jaloane şi ţinte", mai spune ministrul Investiţiilor.

Câciu menţionează că "a fost un efort guvernamental amplu să avem, în aceste 6 luni, şi Cererea de Plata nr. 2 evaluată şi încasată si PNRR modificat şi aprobat prin care primim o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde euro şi să avem şi Cererea de Plată nr. 3 închisă şi transmisă Comisiei Europene".

"Le mulţumesc colegilor din Guvern pentru efort şi implicare şi, de asemenea, mulţumesc echipei MIPE care a sprijinit, zi de zi, negocierile cu Comisia Europeana.

Nimic nu se face daca nu se lucrează în echipă şi nimic nu conteaza daca nu e facut pentru România. Tot ce se face este pentru România şi pentru români!", scrie el în postare.

Opinia Cititorului ( 47 )

 1. Sa speram ca performanta aceasta de organizare si succes contra birocratior interne si externe va fi remarcata de celelalte ramuri ale executivului. Sursa de inspiratie!

  Sarbatori fericite!  

  1. ...

   ...

   ...

   ...

   ...

  a fost si este reprezentantul perfect al celui depasit.

  Zero cunoastere.  

  Gura si atat.

  Pinochio 

  1. ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

  ...

  1. ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

   ...

  ...

  ...

  ...

  ...

  ...

  ...

  ...

  ...

  ...

  ...

  ...

  ...

  ...

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb