ADRIAN CÂCIU: "Investiţiile străine directe au crescut cu 43,7% în primele şapte luni ale acestui an"

G.D.
Politică / 13 septembrie 2022

"Investiţiile străine directe au crescut cu 43,7% în primele şapte luni ale acestui an"

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a declarat că ţara noastră rămâne o destinaţie importantă pentru investitorii străini, iar datele recente arată că investiţiile străine directe au crescut cu 43,7% în primele şapte luni ale acestui an, ajungând la 5,5 miliarde euro faţă de 3,83 miliarde euro cât însumau în perioada similară a anului trecut, relatează News.ro.

"România rămâne o destinaţie importantă pentru investitorii străini! Avem de-a face cu un context global marcat puternic de incertitudini şi volatilităţi, de consecinţele escaladării preţurilor la energie, de presiuni inflaţioniste şi costuri crescute ale finanţării. Dar, chiar şi într-un astfel de context, datele ne arată că deciziile noastre ne menţin într-o direcţie bună şi primim semnale pozitive din economie. Investiţiile străine directe au crescut cu 43,7% în primele şapte luni ale acestui an, ajungând la 5,5 miliarde euro faţă de 3,83 miliarde euro cât însumau în perioada similară a anului trecut. Elementele de stabilitate (politică, economică şi de securitate) precum şi angajamentele guvernamentale referitoare la reformele asumate prin PNRR şi de reducere a deficitelor, alături de măsurile concrete de susţinere a economiei primesc un răspuns pozitiv din partea investitorilor, răspuns reflectat şi în rezultatele privind creşterea economică de 5,8% înregistrată în primul semestru al acestui an", a scris Adrian Câciu, astăzi pe Facebook.

El a amintit şi despre măsurile adoptate de către Guvern, în valoare de 4 miliarde euro şi alte scheme de susţinere din pachetul "Sprijin pentru România".

"Măsurile de sprijin al investiţiilor private recent adoptate, în valoare de 4 miliarde euro, împreună cu celelalte scheme de susţinere din pachetul Sprijijn pentru România şi schemele de ajutor de stat individual aflate în lucru, reliefează determinarea noastră şi continuitatea eforturilor de a veni în întâmpinarea mediului de afaceri şi a-l ajuta să treacă peste această perioadă complicată printr-o acţiune proactivă şi pro-business. Mai simplu spus: mai multe investiţii înseamnă mai multe locuri de muncă şi mai ales locuri de muncă bine plătite! Sigur, suntem perfect conştienţi că până aceste rezultate pozitive nu se vor reflecta într-o creştere semnificativă a nivelului de trai al românilor misiunea noastră continuă. Tocmai de aceea planurile pentru perioada următoare se vor concentra pe realizarea acestui obiectiv şi pe contracararea puseului inflaţionist care se manifestă la nivelul întregii regiuni", a completat Câciu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gargara. INS spunea zilele trecute ca investitiile nete in economie in primele sase luni au scazut nominal, leu la leu... daca mai punem si 15% inflatie.... este jale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro