ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Guvernanţa corporativă ajută antreprenorii să livreze cash--flow-uri către investitori"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 octombrie 2019

Adrian Tănase

Adrian Tănase

Guvernanţa corporativă ajută antreprenorii să îşi crească afacerile şi să livreze cash-flow-urile (fluxurile de numerar) la care speră investitorii, a spus ieri Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul conferinţei "From Family Business to Corporation" organizată de MedLife în asociere cu BVB.

Adrian Tănase a declarat: "Guvernanţa corporativă nu ajută doar inves-titorul, ci şi antreprenorul în luarea deciziilor. Vă ajută (n.r. pe voi ca antreprenori) să vă creşteţi business-ul şi să livraţi acele cash-flow-uri viitoare pe care le-aţi promis investitorilor".

Potrivit directorului BVB, o guvernanţă corporativă prin care se creează premisele ca o companie să livreze cash-flow-urile la care speră acţionarii este singura garanţie pe care o cere un investitor de la antreprenor.

Adrian Tănase a mai spus: "În indicele BET sunt patru companii ce aparţin zonei antreprenoriale: MedLife, Digi Communications, Purcari Wineries şi Sphera Franchise Group. Am depistat--o şi pe a cincea, care este Banca Transilvania, dar pe care nu ştiu exact unde să o încadrez (...). A ajuns prima în sistem şi este povestea noastră de succes. Şi cred că a ajuns aici numai prin guvernanţă corporativă, prin decizii foarte bune, prin strategia pe care a avut-o".

Oficialul BVB a adăugat că principalul argument pentru care cineva să îşi listeze compania la bursă stă în găsirea banilor pentru finanţarea ideilor şi planurilor de dezvoltare a afacerii.

"Şi iar ne întoarcem la guvernanţa corporativă, care pentru mine este o dimensiune obligatorie mai ales pentru un investitor din piaţa de capital (...)

Investitorul vrea să vadă o idee de creştere, iar dacă ai şi guvernanţă se vor găsi banii pentru nevoia de finanţare, fie equity (n.r. capital - prin cumpărarea de acţiuni) fie fixed-income (n.r. împrumut - prin cumpărarea de obligaţiuni, ce livrează investitorului un venit fix periodic)", a spus Adrian Tănase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb