Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ADRIAN VOLINTIRU, ROMGAZ"Investiţia iniţială în Gastrade este 12,5 milioane euro"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"Investiţia iniţială în Gastrade este 12,5 milioane euro"

"În plus, investiţiile pe care Romgaz trebuie să le realizeze pentru următorii doi ani, cât urmează să dureze execuţia proiectului, sunt încă pe atât", a spus directorul producătorului de gaze naturale  

Acţionarii Romgaz sunt convocaţi în septembrie pentru a aproba achiziţionarea unui pachet de 20% din Gastrade

Investiţia iniţială a producătorului de gaze naturale Romgaz (SNG) într-un pachet de 20% din acţiunile companiei elene Gastrade, ce dezvoltă un terminal de gaze naturale lichefiate (LNG) lângă

Alexandroupolis, oraş la Marea Egee, este posibil să fie de 12,5 milioane de euro, a precizat ieri Adrian Volintiru, director general al companiei cu sediul în Mediaş, în cadrul unei întâlniri cu presa.

În plus, investiţiile pe care Romgaz trebuie să le realizeze pentru următorii doi ani, cât urmează să dureze execuţia proiectului, sunt de încă 12,5 milioane de euro, a adăugat directorul producătorului de gaze.

Este vorba despre o investiţie pe care Romgaz o are acum în analiză şi care va trebui să primească aprobarea acţionarului majoritar al companiei, Ministerul Energiei, în data de 25 septembrie.

Adrian Volintiru a declarat: "Acolo este o structură deja definită, cu cinci acţionari, care ar avea fiecare o participaţie de 20%. Decizia (n.r. de investiţie) aparţine acţionarului majoritar şi va fi luată la momentul respectiv. Deocamdată suntem în procesul de evaluare de risc şi din punct de vedere economic a indicatorilor, aşa cum au fost prezentaţi de către partea grecească".

Directorul Romgaz a adăugat: "După ultima vizită pe care noi am făcut-o la Atena rezulta faptul că, la sfârşitul anului, partea grecească ar urma să ia decizia finală privind această investiţie (...). Însă, din informaţiile mai recente pe care le-am primit, fără să fie oficiale, înţeleg că această decizie va fi amânată pentru anul viitor. Deci, din toate punctele de vedere suntem în grafic".

Potrivit oficialului producătorului de gaze naturale, de participarea la proiectul terminalului de gaze naturale lichefiate ce este posibil să fie construit lângă Alexandroupolis, mai sunt interesate o firmă din Statele Unite ale Americii şi Bulgartransgaz.

"Este o investiţie nouă. Ar putea fi avantajos pentru noi să cumpărăm LNG şi apoi vezi ce faci cu el, de la acel terminal, fie faci swap, fie îl aduci prin conductă. Conducta dintre Grecia şi Bulgaria are exact acest scop şi ne va ajuta", a completat Adrian Volintiru.

După primele şase luni, producătorul de gaze naturale cu sediul în Mediaş a obţinut un profit net de 975,9 milioane de lei, în creştere cu 24,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 16,18%, faţă de primul semestru 2018.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din Romgaz, companie a cărei valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 12,76 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS