ADRIAN WIENER (USR):"Nu cred că şcoala, cum o ştiam înaintea pandemiei, va fi posibilă în următoarea perioadă"

J.P.
Politică / 14 ianuarie

"Nu cred că şcoala, cum o ştiam înaintea pandemiei, va fi posibilă în următoarea perioadă"

Deputatul USR Adrian Wiener nu crede că va fi posibilă, în următoarea perioadă, şcoala cu elevii din toate clasele prezenţi simultan la cursuri în toate localităţile din România, conform Agerpres.

În opinia sa, este "imperativ" însă ca din semestrul al doilea unităţile de învăţământ să fie deschise cel puţin pentru preşcolari, clasele 0 - a IV-a, a VIII-a şi a XII-a, cel puţin în zonele verzi şi galbene.

"Nu cred că şcoala, aşa cum o ştiam înaintea pandemiei - cu elevii din toate clasele prezenţi simultan la şcoală în toate localităţile din România, va fi posibilă în următoarea perioadă. Cred însă că este imperativ ca din semestrul 2 unităţile de învăţământ să fie deschise cel puţin pentru preşcolari, clasele 0 - IV, VIII şi XII; cel puţin în zonele verzi şi galbene - cu incidenţă cumulată de sub 3/1.000", a scris el, pe Facebook.

Deputatul, care a fost coordonator al Spitalului COVID-19 din Arad, a subliniat că decizia cu privire la deschiderea şcolilor nu trebuie să fie una politică, ci una documentată şi fundamentată de specialişti.

"Sunt părinte. Înţeleg nemijlocit presiunea uriaşă pusă pe copii ca urmare a întreruperii şcolii. Pierderea unor capitole importante din parcursul educaţional, a abilităţilor de interacţiune socială, a ritmului firesc. Şi poate impactul cel mai mare este resimţit de copiii din învăţământul preşcolar şi din clasele primare. Pentru ei, colectivitatea şi comunitatea sunt ca aerul - mediul firesc de formare emoţională ca fiinţe umane. Vorbim de viitorul copiilor şi de prezentul familiilor. Sub nicio formă, decizia cu privire la deschiderea şcolilor nu trebuie să fie una politică, ci una documentată şi fundamentată de specialişti", a precizat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro