Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

AEP a comandat pentru votul prin corespondenţă mai puţine buletine de vot decât numărul celor înregistraţi

M.I.A.
Politică /

AEP a comandat pentru votul prin corespondenţă mai puţine buletine de vot decât numărul celor înregistraţi

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a comandat pentru votul prin corespondenţă la cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale mai puţine buletine de vot decât numărul celor care s-au înregistrat pentru a vota în acest mod, după cum rezultă din datele oficiale prezentate de institutie, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri cu privire la materialele electorale comandate de AEP pentru alegerile prezidenţiale, instituţia a comandat 71.834 de bucăţi "BULETINE DE VOT TIP 3 CORESPONDENŢĂ - (TUR I + TUR II)".

Aceasta în condiţiile în care tot AEP anunţa în luna septembrie că 41.003 români s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro, pentru a vota prin corespondenţă. Acelaşi număr de alegători se regăseşte şi pe site-ul instituţiei, în secţiunea referitoare la votul în străinătate.

În acest condiţii, numărul necesar de buletine pentru votul din străinătate la cele două tururi de scrutin ale alegerior prezidenţiale este 82.006, deci cu peste 10.000 mai mare decât cel comandat de AEP.

Până la ora transmiterii ştirii, AEP nu a răspuns solicitării de a face precizări pe această temă, potrivit sursei citate.

În ceea ce priveşte exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă, documentele necesare acestuia au fost expediate prin intermediul Poştei Române până la 17 octombrie 2019, alegătorii trebuind să expedieze plicul cu votul exprimat astfel încât acesta să ajungă la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondenţă din ţară sau din afara ţării, în funcţie de opţiune, până cel mai târziu joi. 7 noiembrie 2019.

În situaţia în care, din diverse motive, plicul nu ajunge la timp pentru a fi validat, alegătorul va fi notificat să se îndrepte spre cea mai apropiată secţie de votare.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Mircea Diaconu poate sa scoata Romania din criza urasc hotis coruptia si minciuna sper din toata iniima sa cistige alegerile eu lucrez in strainatate dar nu am posibilitate sa votez oricum actorul Mircea Diaconu estealegerea mea

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS