AEP condamnă Loteria Publicitară "Mergi la vot, mergi în vacanţă", organizată de Paralela 45

A.A.
Politică /

AEP condamnă Loteria Publicitară "Mergi la vot, mergi în vacanţă", organizată de Paralela 45

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu Loteria Publicitară "Mergi la vot, mergi în vacanţă" organizată sub sigla Paralela 45, apreciază un comunicat de presă remis astăzi Redacţiei noastre.

SC Paralela 45 Turism SRL a organizat Loteria Publicitară "Mergi la vot, mergi în vacanţă", având ca grup ţintă persoanele fizice cu vârsta minimă de 18 ani şi condiţie obligatorie de înscriere - să voteze la alegerile europarlamentare.

AEP consideră că această acţiune are ca obiect determinarea şi condiţionarea alegătorilor să participe la votul din 26 mai 2019 pentru alegerea membrilor din ţara noastră în Parlamentul European (referendumul naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional desfăşurându-se la aceeaşi dată şi în aceleaşi secţii de votare), acordând foloase materiale constând în excursii în ţară şi în străinătate, în urma organizării unei tombole la care participanţii trebuie să facă dovada participării la vot prin "abţibildul de pe spatele cărţii de identitate cu care au votat".

Conform prevederilor din Legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, "participarea cetăţenilor la alegeri se face pe baza liberului consimţământ al acestora".

AEP apreciază că acţiunea prin care alegătorii sunt determinaţi şi condiţionaţi să meargă la vot şi oferirea de foloase materiale (excursii în ţară şi în străinătate) de către o persoană juridică, respectiv SC Paralela 45 Turism SRL, este interzisă şi sancţionată conform prevederilor art. 386 din Codul penal, potrivit căruia oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Niste penali nesimititi. Sa ia si ei condamnare ca Dragnea. Subiectul tombolei, chiar daca anuntul a fost valabil doar 24 h in acea situatie, a fost baza pe care instanta l-a condamnat. Paralela 45 si patronul ei trebuie sa fie condamnate. Niste penali.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS