Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

AEP nu va face recurs la procesul pierdut cu PSD

A.D.
Politică /

AEP nu va face recurs la procesul pierdut cu PSD

PSD aşteaptă banii de la AEP de mai bine de un an, cele 3.38 milioane de lei generând multe probleme în partid, conform Radio Europa Liberă.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că Autoritatea Electorală Permanentă nu va mai face recurs la decizia judecătorilor privind rambursarea sumelor de la europarlamentare. PSD va încasa astfel 3.38 milioane de lei (aproape 700.000 de euro). Informaţia a fost confirmată neoficial pentru Europa Liberă şi de surse din conducerea AEP. Rovana Plumb şi Claudiu Manda s-au numărat printre social-democraţii cu cea mai mare contribuţie la europarlamentare.

"Da, e adevărat, aşteptăm să vină banii. Din informaţiile noastre, Autoritatea Electorală Permanentă nu va face recurs în procesul pierdut cu noi. Asta înseamnă că am câştigat definitiv", au afirmat surse din conducerea PSD pentru Europa Liberă.

PSD a câştigat în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă. În decizia judecătorilor, se precizează că se anulează deciziile AEP din august şi septembrie 2019, prin care Autoritatea a decis ca PSD să nu primească pentru rambursare sumele cheltuite la alegerile europarlamentare.

Autoritatea Electorală Permanentă a refuzat să ramburseze 3.38 milioane de lei către PSD, din cauza faptului că social-democraţii nu au putut demonstra ce calitate avea în partid Mircea Drăghici, fost trezorier PSD,în momentul depunerii actelor la AEP.

Liderii PSD au dorit să depună o plângere penală împotriva conducerii Autorităţi Electorale Permanente, dar au renunţat la intenţie. Au contestat însă în instanţă pe 4 octombrie 2019 deciziile Autorităţii.

"Anulează decizia de nerambursare a cheltuielilor electorale nr. 12DC/26.08.2019 şi adresa nr. 17577/24.09.2019 emise de pârâta Autoritatea Electorală Permanentă. Obligă pârâta Autoritatea Electorală Permanentă să emită decizia de rambursare a cheltuielilor electorale în valoare de 3.380.634,03 lei. Obligă pârâţii, în solidar, la plata dobânzii legale aferente sumei de 3.380.634,03 de la data de 26.08.2019 până la data introducerii acţiunii - 04.10.2019", se arăta în hotărârea instanţei de la Curtea de Apel Bucureşti în martie 2020.

Dobânda pe care preşedintele AEP, Constantin Mituleţu, va trebui să o plătească din propriul buzunar celor de la PSD este de aproape 7.000 de lei, susţin surse din PSD. Social-democraţii au cerut şi plata cheltuielilor de judecată de 19.000 de lei, dar instanţa nu a considerat că preşedintele AEP trebuie să plătească şi această sumă către PSD.

Autoritatea Electorală Permanentă putea să facă recurs la Înalta Curte, dar oficialii instituţiei refuză acest lucru.

"Nu vom câştiga recursul, nu sunt argumente pentru contestare. Autoritatea Electorală Permanentă va trimite cele 3.38 milioane de lei în contul de subvenţie al PSD, iar preşedintele Constantin Mituleţu va plăti cei 7.000 de lei, deoarece PSD a cerut acest lucru", au declarat pentru Europa Liberă surse din AEP.

PSD a acoperit anul trecut, din banii primiţi de la bugetul de stat ca subvenţie, paguba candidaţilor de la europarlamentare. Prima care a primit banii a fost europarlamentarul Rovana Plumb. Ea a pierdut postul de comisar european după deciziile Autorităţii Electorale Permanente, deoarece nu a putut convinge oficialii europeni că va putea returna cei 800.000 de lei împrumutaţi de la o persoană fizică.

Cel care i-a învăţat pe social-democraţi că pot da bani candidaţilor din subvenţie a fost chiar preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu. Candidaţii de la europarlamentare au încasat 2.26 milioane de lei după alegerile prezidenţiale, deoarece Rovana Plumb îşi luase banii înaintea tuturor.

Banii care vor veni de la Autoritatea Electorală Permanentă vor intra în contul partidului şi nu vor merge către candidaţi, susţin reprezentanţii PSD, conform sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

20 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1289
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3552
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0441

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie