AEP: Partidele politice au cheltuit 60,42% din subvenţiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie

F.D.
Politică / 1 august

Partidele politice au cheltuit 60,42% din subvenţiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat astăzi că partidele politice au cheltuit 60,42% din subvenţiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie a anului 2022, iar ponderea cea mai mare în cazul PSD şi PNL au avut-o cheltuielile pentru presă şi propagandă, relatează Agerpres.

"Autoritatea Electorală Permanentă doreşte să vă informeze că, urmare a monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, a informaţiilor referitoare la cheltuielile efectuate de către formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, conform informaţiilor deţinute, precum şi a celor transmise de partidele politice, în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie-iunie au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat.

"Privind structura cheltuielilor angajate din subvenţia de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli: în cazul Partidului Social Democrat, cheltuielile pentru presă şi propagandă au reprezentat 73,85%, iar în cazul Partidului Naţional Liberal, acestea au reprezentat 73,80%, Partidul Mişcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă şi propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate. De asemenea, pentru Partidul Pro România, cheltuielile cu personalul şi cheltuielile cu onorariile avocaţilor, executorilor şi experţilor au reprezentat 44,01% fiecare. În cazul Uniunii Salvaţi România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate", se arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro