AFACERE DE 6,43 MILIARDE DOLARIDoi furnizori ai Boeing fuzionează

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Doi furnizori ai Boeing fuzionează

Hexcel Corp., companie de tehnologie a materialelor compozite, şi Woodward Inc., producător de componente pentru aeronave şi pentru sectorul industrial, vor fuziona, creând un furnizor de sisteme integrate pentru sectorul aerospaţial şi industrial, conform Reuters.

Acordul dintre cele două companii din SUA, care sunt furnizori ai gigantului Boeing Co. este evaluat la aproximativ 6,43 miliarde de dolari, în baza preţului de închidere de vineri al titlurilor companiei WoodWord (121,96 dolari/acţiune).

Cele două companii au informat că acţionarii Woodward vor deţine aproape 55% din noua entitate, iar cei ai Hexcel - circa 45%. Grupul combinat, care va fi unul dintre cei mai mari furnizori aerospaţiali şi de apărare din lume, va fi numit Woodward Hexcel şi este de aşteptat să genereze venituri nete de aproximativ 5,3 miliarde de dolari, respectiv un câştig operaţional EBITDA de 1,1 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2019.

Producătorul de avioane Boeing este al doilea mare client al Hexcel, cu 25% din vânzările anuale ale acestuia.

Woodward realizează aproape 15% din vânzările sale anuale din comenzile de la Boeing, care este cel mai mare client al său.

Preşedintele-director executiv al Hexcel, Nick Stanage, va conduce entitatea combinată, iar CEO-ul Woodward, Tom Gendron, are în plan să se pensioneze la momentul la care va fi sărbătorită finalizarea fuziunii.

Cele două companii preconizează că fuziunea le va genera sinergii anuale de peste 125 de milioane de dolari din cel de-al doilea an fiscal de după încheierea afacerii. Noua entitate, care va avea sediul în Fort Collins, Colorado, are în plan să răscumpere acţiuni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS