Afacerile Grupului Teraplast au crescut cu 4% în trimestrul al treilea

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 31 octombrie 2017

Grupul Teraplast a înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an o cifră de afaceri de 122,962 milioane de lei în trimestrul al treilea din 2017, în creştere cu 4% comparativ cu cea din perioada similară a anului trecut, de 118,15 milioane lei, conform unui comunicat al companiei.

În primele 9 luni din 2017, grupul a avut o cifră de afaceri de 294,634 milioane lei, faţă de 311 milioane lei în acelaşi interval al anului trecut.

EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) s-a situat la valoarea de 32,909 milioane lei în primele nouă luni ale lui 2017, faţă de 47,267 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2016.

Primele nouă luni ale lui 2017 au marcat un punct de referinţă în dezvoltarea grupului, odată cu achiziţia producătorului de panouri sandwich Interlemind din Serbia, în iunie, cu 4,3 milioane euro.

Tot în 2017, grupul a încheiat acordul pentru achiziţionarea pachetului de 60% din compania Depaco, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică, prin brandul Wetterbest. Seria de achiziţii a continuat cu preluarea Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaz, care a intrat integral în portofoliul Teraplast începând cu luna octombrie.

Cele trei achiziţii au condus la aprobarea unei majorări a planului de investiţii pe 2017 al grupului cu peste 14%, de la 84 milioane de lei, la 96 milioane de lei, în septembrie anul curent, potrivit reprezentanţilor companiei.

"Primele nouă luni ale acestui an au venit cu noi provocări şi oportunităţi pentru Grupul Teraplast, care şi-a continuat strategia de dezvoltare susţinută printr-o serie de achiziţii foarte importante. Preluarea companiilor Depaco, Politub şi intrarea grupului în Serbia prin cumpărarea fabricii din Leskovac se înscriu într-un demers mai larg de extindere şi diversificare a activităţii noastre", a declarat Mirela Pop, director general Teraplast, conform Agerpres.

O contribuţie pozitivă la evoluţia veniturilor consolidate ale grupului Teraplast a avut-o TeraSteel, care, în perioada ianuarie - septembrie 2017, a raportat o cifră de afaceri de 113,74 milioane lei, în creştere cu 27% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, EBITDA a crescut cu 15% în primele nouă luni din 2017.

Afacerile Depaco au crescut la rândul lor în primele nouă luni din 2017 cu peste 45% faţă de perioada similară din 2016.

Grupul Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor.

Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel Bistriţa şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului), Teraplast Ungaria (distribuitor), Politub (producător de ţevi din polietilenă), precum şi societatea comună Depaco (producător de ţiglă metalică), la care deţine o participaţie de 50%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nea zis grupul asta de 89 de ori ce maari vanzari si profituri au tot facut. Chiar ne plictisiti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro