Afacerile JTI România însumează 7 miliarde lei, din care 80% înseamnă taxe

G.D.
Companii / 21 iunie

Afacerile JTI România însumează 7 miliarde lei, din care 80% înseamnă taxe

Conform raportărilor financiare finale pentru anul trecut, afacerile JTI în 2021 cumulate pentru cele două entităţi care îşi desfăşoară activitatea în România, JTI Trading şi JTI Manufacturing, depăşesc 7 miliarde lei (peste 1,4 miliarde euro), conform unui comunicat remis redacţiei. Suma totală include acciza şi este în creştere cu circa 12% faţă de 2020. Pe lângă accize, JTI a mai virat la buget şi TVA, plus alte taxe si contribuţii, reprezentând în total 80% din cifra de afaceri, şi anume circa 5,6 miliarde lei, cu peste 14% mai mult faţă de anul precedent.

Profitul celor două entităţi JTI în 2021 este de peste 825 milioane lei, în creştere cu circa 13% comparativ cu 2020.

"Rezultatele bune obţinute de companiile din sectorul tutunului înseamnă şi sume în creştere virate la stat, dat fiind că pachetul de ţigarete este cel mai taxat produs. De asemenea, majorarea cifrei de afaceri înseamnă că putem continua să investim în România, să exportăm mare parte din producţia locală, să fim un partener de nădejde al autorităţilor în combaterea contrabandei şi, nu în ultimul rând, să derulăm programele sociale şi culturale demarate în urmă cu 25 de ani. Ne dorim să putem raporta şi pentru anul în curs rezultate financiare bune şi, implicit, creşterea sumelor plătite la buget. Vom reuşi în condiţiile unei politici fiscale predictibile, stabilităţii cadrului de reglementare şi menţinerii contrabandei la nivel scăzut. În prezent, aşteptăm noul calendar de creştere a accizei şi asistăm la dezbateri prelungite pe tema unei eventuale taxe noi, intitulate "de solidaritate". În cazul nostru, taxele reprezintă deja 80% din cifra de afaceri cumulată, restul de 20% fiind costuri cu materiile prime, materialele de producţie, logistica, transportul, costul forţei de muncă şi profitul producătorului.", a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

Potrivit sursei citate, JTI este una dintre primele multinaţionale stabilite local, încă din 1993. Compania a investit până acum peste 250 milioane de euro pe piaţa locală şi, recent, a anunţat o investiţie de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din Bucureşti. În momentul de faţă, aproximativ 75% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări.

JTI are peste 1.200 de angajaţi în sediul din Bucureşti, fabrică şi birourile de vânzări din toată ţara, şi este Angajatorul numărul unu în România, potrivit evaluării realizate de Top Employers Institute, care include 23 companii pe plan local.

România este al doilea producător european de ţigarete, la egalitate cu Germania şi după Polonia. Conform INS, în 2021 totalul exporturilor de tigarete si produse din tutun a fost de peste 1,34 miliarde de euro, contribuţia pozitivă a tutunului la balanţa de plăţi fiind de circa un miliard de euro, se menţionează în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro