AFIR: Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027, începând din 20 noiembrie 2023

F.D.
Miscellanea / 20 noiembrie

AFIR: Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027, începând din 20 noiembrie 2023

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanţare prin intervenţia DR-37 Transfer de cunoştinţe din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 - 2027 (PS PAC 2027) în perioada 20 noiembrie, ora 09:00 - 22 martie 2024, ora 16:00, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Alocarea stabilită pentru această sesiune este în valoare de 1.800.000 de euro. Fondurile alocate prin intervenţia DR-37 se acordă sunt sub forma unor costuri unitare standard, pentru rambursarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor realizate de către furnizorii de formare profesională, beneficiarii direcţi ai acestei finanţări.

În cadrul intervenţiei DR-37 sunt prevăzute trei variante de Cost Unitar Standard (CUS), respectiv pentru întâlniri faţă în faţă cu cazare (CUS - A), cu o valoare de 94 euro/ persoană/ zi, pentru întâlniri faţă în faţă fără cazare (CUS - B), cu o valoare de 67 euro/ persoană/ zi şi respectiv pentru întâlniri online (CUS - C), cu o valoare de 21 euro/ persoană/ zi.

Pentru primul apel de selecţie lansat în cadrul acestei intervenţii, au fost stabilite două domenii de formare profesională, respectiv domeniul "Eco-Scheme" - obligatoriu, prin care vor fi instruiţi fermierii, în special beneficiarii schemelor finanţate prin Pilonul I al PAC pentru climă, mediu şi bunăstarea animalelor şi domeniul "Cunoştinţe în materie de mediu, climă şi eficienţă a utilizării resurselor în cadrul exploataţiilor agricole", care se adresează în special beneficiarilor finanţărilor de agro-mediu şi climă şi agricultură ecologică.

Durata cursurilor va fi de 3 zile pentru primul domeniu şi de 5 zile pentru ambele domenii, inclusiv activităţile practice prevăzute şi se adresează fermierilor din România.

Pragul de calitate prestabilit este de 50 puncte.

Furnizorii de formare profesională pot fi entităţi/ consorţii publice sau private, care activează în domeniul formării profesionale şi care îndeplinesc toate condiţiile de eligibilitate. Aceştia se pot înregistra pe platformă în mod continuu în vederea înscrierii în Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională, (registrul va fi disponibil pe www.afir.ro printr-o aplicaţie distinctă).

Furnizorii de formare profesională interesaţi de depunerea de cereri de înregistrare şi cereri de finanţare se vor înscrie on-line, accesând următorul link: https://depunereDR37.afir.ro.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare depunerii cererilor de finanţare, solicitanţii au la dispoziţie Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, disponibile pe pagina oficială de internet a Agenţiei www.afir.ro, la secţiunea Finanţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb