AFP: Rishi Sunak a cerut confiscarea activelor ruseşti îngheţate

A.F.
Politică / 25 februarie

AFP: Rishi Sunak a cerut confiscarea activelor ruseşti îngheţate

Premierul britanic Rishi Sunak a cerut duminică ţărilor occidentale să fie "mai îndrăzneţe" şi să confişte activele ruseşti îngheţate pentru a le redistribui apoi Ucrainei, relatează AFP.

"Trebuie să fim mai îndrăzneţi în ceea ce priveşte confiscarea a sute de miliarde din activele ruseşti îngheţate", a scris şeful guvernului britanic într-un articol publicat de Sunday Times, cu ocazia marcării a doi ani de la invazia rusă pe scară largă din Ucraina.

"Începem prin a lua miliardele din dobânda pe care aceste active le generează şi prin a le trimite Ucrainei", a afirmat Rishi Sunak. "Apoi, în cadrul G7, trebuie să găsim modalităţi legale de a confisca activele în sine şi, de asemenea, de a trimite acele fonduri în Ucraina", a adăugat el.

"Ce omagiu ar fi pentru lupta lui Aleksei Navalnîi de a trage la răspundere statul rus pentru acţiunile sale" a adăugat el, referitor la opozantul rus care a murit recent într-un penitenciar din regiunea arctică.

Într-un comunicat publicat sâmbătă la sfârşitul unei reuniuni prin videoconferinţă, liderii G7 au făcut apel la guvernele lor să continue să acţioneze "prin toate căile posibile prin care activele suverane ale Rusiei ar putea fi utilizate pentru a sprijini Ucraina, în conformitate cu sistemele noastre juridice şi cu dreptul internaţional".

Ei au reafirmat că "activele suverane ruse în jurisdicţiile (lor) vor rămâne blocate până când Rusia va plăti pentru daunele cauzate Ucrainei".

Pe 30 ianuarie, Uniunea Europeană - care a îngheţat 200 de miliarde de euro din activele Băncii Centrale a Rusiei - a ajuns la un acord cu privire la prima etapă a unui plan care vizează alocarea veniturilor generate de activele ruseşti îngheţate pentru reconstrucţia Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. 600 de miliarde PNRR.600 de miliarde confiscari de la rusi .600 de miliarde oferiti Ucrainei pina in 2026. 600 de miliarde continuarea PNRR pina in 2028 .Fonduri europene alte 200 de miliarde si inca 600 de miliarde oferiti armatei si reconstructiei Ucrainei .Ghiciti cine cistiga ?

    inseamna defalut de partea celor care confisca!

    e default nedeclarat! 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb