Agenţii de presă: "Guvernul a adoptat Strategia pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră"

T.B.
Politică / 29 noiembrie 2023

Agenţii de presă: "Guvernul a adoptat Strategia pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră"

Guvernul a adoptat miercuri Strategia pe termen lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, având ca obiectiv o Românie neutră din punct de vedere climatic până în anul 2050, transmite agerpres.ro.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a precizat că în mai puţin de două săptămâni va fi transmisă Comisiei Europene această strategie, iar în acest fel procedura de infringement va fi închisă, conform sursei menţionate. El a reamintit, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, că pe 16 noiembrie Comisia Europeană a emis un aviz motivat în cauza 2022/2090, respectiv neîndeplinirea obligaţiei statului român de notificare a Strategiei pe termen lung a României, cu termen de conformare de două luni, menţionează sursa indicată.

Mircea Fechet a subliniat că schimbările climatice reprezintă o problemă "fundamentală" a societăţii, o problemă care nu ţine cont de graniţele dintre state, transmite sursa citată.

Conform agerpres, "România este la fel de afectată precum celelalte ţări. Le resimţim pe propria noastră piele, fie că vorbim de fenomene meteo extreme, fie că vorbim despre deşertificarea sudului României, fie că vorbim despre inundaţii sau despre secetă - fiindcă avem, statistic vorbind, şase-şapte ani de secetă la fiecare decadă", a spus Fechet.

El a menţionat că strategia aprobată miercuri propune opţiuni pentru "decarbonizarea fiecărui sector în parte": energie, transporturi, agricultură, încălzire rezidenţială, gestionarea deşeurilor, relatează sursa indicată.

Potrivit agerpres, Fechet transmite, "Analizând cele trei scenarii, România a ales, în baza unui memorandum adoptat deja de către Guvern în luna aprilie a acestui an, scenariul 'România neutră'. Statul român a început deja acest proces de decarbonizare prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar astăzi suntem deja la 62% reducere faţă de punctul de referinţă aferent anului 1990. Bineînţeles că este încă nevoie de eforturi suplimentare pentru a ne atinge toate obiectivele, însă am reuşit încă o dată să demonstrăm angajamentul nostru ferm faţă de obiectivele de mediu", a afirmat ministrul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. O manipulare si o bataie de joc. Asa sunt supuse state intregi si distruse industrial. O vrajeala care o repeta acesti politruci.

    Noi am vrea ca guvernul Ciolacu sa demonteze cealalta strategie care tocmai ce a fost adoptata de parlament numai cu 3 voturi contra : aceea de a implica Romania in macelul inutil si devastator din UKR ! Ce sa caute pe teritoriul tarii noastre un Centru de Operatiuni speciale ?! Noi nu avem conflict cu Rusia si pe ucraineni ii ajutam deja ! Rusia inclusiv a declarat ca nu are nici un fel de pretentii sau conditii pentru EU ,si atunci ce sa faca acest centru cand stim toti ca rusii nu mai au echipamentele ,munitia si oamenii din feb 2022 ,si nu sunt pericol pentru noi ?! Numai ca sa inceapa diferite atacuri ,atentate ,drone care lovesc aer sau apa ...si sa aiba motiv propaganda sa pretinda ca aceste actiuni sunt opera romanilor ? Zeci de situatii in care servicii speciale au facut atentate ,explozii si chiar sabotaje de orice fel ,dar care Zelenschi nici nu si le asuma ! Propaganda spunea apoi : se zice ca ar fi fost lovite facilitati ...cutare cutare , dar nu ucraineni ,nuuuu ! Formatiuni care i simpatizeaza pe ei si chiar se ofera voluntar sa fie macelariti pe teritoriul Rusiei din pura empatie pentru cauza Zelenski ! Ce e cu acest parlament ,v au spalat creierele cu filmarea recent prezentate ? Nu mai judeca decat d Sosoaca corect acolo ?! Sau e mutarea cinica a unui presedinte si a unui premier care mai au numai jumatate de an in frunte ,si baga poporul intr o anbuscada militara (absolut impotriva vointei populare !) ,pleaca pentru un timp dar raman la butoane si manse mai discrete ,dar tot la putere ! Iohanis pleaca la parinti si tot ce v ati alocat voi si tot ce ati acumulat active ,bani, case si masini vor fi distruse de bombe si drone ,sa jungeti saraci lipiti cum sunt ucrainenii acum . Si au sa va faca dreptate israelienii care si au infiltrat agentii aici si in serviciile secrete romane !

    1. Ce nu pricepi tu mujicule, mai bine "saraci lipiti" dar LIBERI, ca am vazut "bunastarea" mujica si ne-a ajuns:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb