Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

ALEGERI PREZIDENŢIALE:AEP a lansat site-ul pentru preînregistrarea cetăţenilor din străinătate

T.T.
Politică /

AEP a lansat site-ul pentru preînregistrarea cetăţenilor din străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat, ieri, site-ul votstrainatate.ro, o platformă online pe care cetăţenii români din diaspora care vor să voteze la alegerile prezidenţiale din acest an se pot preînregistra.

Preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică, a precizat că a fost adoptată hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din acest an, respectiv 10 noiembrie, hotărâre "urgentă" deoarece pe baza acestei date se pot demara procedurile de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturilor.

"Aşa cum arată acum iniţiativa legislativă trecută de Parlament şi aflată la promulgare, până cel mai târziu la 17 octombrie, Compania Naţională Poşta Română va trebui să expedieze plicurile conţinând documentaţia pentru votul prin corespondenţă. Cel mai important lucru este că astăzi vom lansa public site-ul votstrainatate.ro care va cuprinde posibilităţile de preînregistrare a cetăţenilor care se află în străinătate în data de 10 noiembrie, respectiv 24 noiembrie. Pe această platformă veţi găsi cele două variante pentru cetăţenii români care se află în străinătate, în primul rând preînregistrarea pentru secţia de votare şi preînregistrarea pentru a cere vot prin corespondenţă", a declarat preşedintele AEP.

El a adăugat că cetăţenii români care votează în străinătate la secţiile de votare trebuie să facă o cerere pe platforma online a AEP menţionând ţara şi localitatea unde doresc să voteze, apoi vor fi înscrişi în lista electorală permanentă, cu opţiunea pe care au solicitat-o.

"Le fel la votul prin corespondenţă, cetăţeanul are posibilitatea să ceară vot prin corespondenţă, va primi toate documentele, fiind înscris în lista electorală permanentă. Aceste două informaţii, fie că e la secţia de votare, fie că e la votul prin corespondenţă, nu vor fi înregistrate în registrul electoral la cunoştinţa autorităţilor publice locale din ţară. Platforma aceasta va fi operaţională din momentul promulgării de către preşedintele României a legii privind modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală. Noi suntem pregătiţi să preînregistrăm toţi cetăţenii care vor să voteze", a subliniat preşedintele AEP.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Am intrat pe site vrand sa ma inregistrez, insa cele doua butoane "Vreau sa votez la sectia de votare" respectiv "Vreau sa votez prin corespondenta" nu sunt functionale. Mai scrie si pagina in constructie. E deocamdata doar praf in ochi.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Fiecare sa voteze si sa decida cine il reprezinta acolo unde traieste, unde plateste taxe si unde are sfera intereselor legitime. Aducerea acestor mase semnificative de habarnisti rupti de realitatea romaneasca perturba de ani de zile alegerile prin care noi cei ce traim aici si contribuim la creearea unui buget incercam sa votam niste politicieni care sa ne reprezinte. M-am saturat de rahatul asta cu si eu au drept de vot pentru ca sunt romani (de parca dreptul lor de vot este legat d eobligatia mea de a le plati votul la botul calului !) . SUnt pe listele locale, prezenta lor pe acele liste l-a ajutat pe Basescu sa ramana presedint in ciuda votului a peste 6 milioane de oameni, sa voteze pe listele unde sunt inscrisi !

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  îmi pare rau dar nu ne putem înregistra. ajungem până la punctul în care trebuie să scanam cartea de identitate și nu se poate. Am incercat toate modurile.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS