Abonament gratuit

ALEGERI PREZIDENŢIALE:Ramona Ioana Bruynseels, două proiecte majore: Desfiinţarea imunităţii şi "România vorbeşte"

V.D.
Politică /

Ramona Ioana Bruynseels (Sursa foto: Twitter)

Ramona Ioana Bruynseels (Sursa foto: Twitter)

Ramona Ioana Bruynseels, candidat la alegerile prezidenţiale, a prezentat, la finalul turneului naţional de "ascultare" a problemelor românilor (desfăşurat în perioada iulie-august 2019), o concluzie sintetică a situaţiei actuale a României şi un set de soluţii.

"Spitalele sunt aglomerate, cu aparatură învechită şi, de multe ori, personal cu mentalităţi de stăpâni pe plantaţie! Educaţia, de care, la nivel declarativ, se ocupă toată lumea, este lăsată pradă experimentelor făcute an de an de miniştri fără viziune! Administraţia este sufocată de cumetrii! Sistemul de justiţie este presat din toate părţile! În România anului 2019, sunt copii care încă merg pe jos 20 de km într-o zi, pentru a învăţa în săli de clasă fără încălzire şi cu toaletă în curte! Plecarea masivă a românilor la muncă, în străinătate, a dezintegrat sute de mii de familii! Antreprenorii, mai mici sau mai mari, sunt sufocaţi de birocraţie, de instabilitatea legislativă, de taxe absurde. Este evident: Sistemul nostru politic a eşuat!". a spus Ramona Ioana Bruynseels.

Referitor la această situaţie alarmantă, Ramona Ioana Bruynseels a decis să îşi asume două priorităţi majore: revizuirea Constituţiei, în sensul desfiinţării imunităţii pentru preşedinte, parlamentari şi miniştri, ca soluţie pentru a stopa abuzurile şi a combate corupţia; iar în primele 100 de zile ale mandatului prezidenţial, declanşarea proiectului "România vorbeşte" - cea mai mare platformă de consultare democratică directă din istoria României.

În privinţa desfiinţării imunităţii preşedintelui, parlamentarilor şi miniştrilor, candidatul umanist a declarat: "În aceşti 30 de ani, imunitatea a produs monştri nu doar în Parlament, Guvern sau Preşedinţie, ci în adâncul societăţii româneşti, unde oameni fără principii şi valori morale, puşi pe căpătuială, au profitat din plin. Am văzut cu toţii, exemple în viaţa zilnică de oameni care, dacă au "în spate", de exemplu, un poliţist care, la rândul lui, are "în spate" un lider local corupt, care are şi el "în spate" un parlamentar, se cred imuni!

Imunitatea este prima şi fundamentală cauză a abuzurilor din România. Greşit folosită de către politicieni, ea s-a constituit într-un abuz de putere faţă de ceilalţi cetăţeni şi faţă de lege. În plus, imunitatea, în forma ei, de zi cu zi, nesimţirea, este un cancer pe care trebuie să îl extirpăm integral. Orice particulă am mai păstra, ne va fi fatală.(...) Ştiu, aţi auzit de multe ori în campanii, declaraţii ale politicienilor care au desfiinţat din vorbe, ba imunitatea parlamentarilor, ba a preşedintelui, dar, din păcate, după alegeri, au uitat brusc de promisiune. Nu mai e cazul. Eu am intrat foarte recent în politică, înţeleg realitatea din perspectiva cetăţeanului, nu a demnitarului cu privilegii şi resping categoric obiceiurile politicile din ultimii 30 de ani".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Zi Voiculescu-Antena3 si gata ! Ai probleme in căsnicie ca prea insisti?

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

13 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8344
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0836
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4894
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3431
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.5118

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie