Alianţa dintre Ford şi Volskwagen urmează să fie extinsă

F.B.
Politică /

Alianţa dintre Ford şi Volskwagen urmează să fie extinsă

Ford negociază intens cu Volkswagen o adâncire a alianţei lor dincolo de vehiculele utilitare, ceea ce ar putea ajuta Ford să-şi reducă pierderile din Europa şi America de Sud şi să împartă costurile cu tehnologia şi cu maşinile mici, transmite Bloomberg.

"Avem discuţii extinse privind cum ne putem ajuta unul pe altul pe plan global. Colaborarea nu este limitată în niciun fel, indiferent dacă e vorba de diverse tipuri de tehnologii, segmente de producţie sau geografie", a afirmat directorul financiar al Ford, Bob Shanks.

Discuţiile cu VW au loc într-un moment cheie pentru Ford. Deşi acţiunile au crescut cu aproape 10% după ce compania a anunţat joi câştiguri peste aşteptări, producătorul auto se restructurează pe plan global. De asemenea, Ford a avertizat că nu-şi va îndeplini precedentul obiectiv anunţat de a obţine o marjă de profit de 8% până în 2020, din cauza costurilor mai ridicate şi a deteriorării afacerilor sale din Europa şi China.

Încheierea unor parteneriate cu firmele rivale ar ajuta Ford să-şi reducă costurile şi să obţină noi tehnologii pentru a-şi extinde gama de modele.

Recent, producătorul auto indian Mahindra & Mahindra Ltd şi Ford au anunţat că explorează formarea unei alianţe strategice. Potenţiala cooperare va include programele de mobilitate, dezvoltarea produselor, distribuţia pe piaţa din India şi pieţele emergente globale.

"Cu VW şi Mahindra, nu am pus condiţii limită pentru colaborarea noastră. Căutăm să analizăm ounctele tari şi slabe ale fiecăruia şi înţelegem cu ne putem mai bine ajuta reciproc", a explicat Shanks.

Încheierea unor acorduri cu VW şi Mahindra ar putea îmbunătăţi perspectivele Ford, ratingul companiei fiind cu o treaptă deasupra nivelului "junk" (nerecomandat pentru investiţii). Analistul Adam Jonas de la Morgan Stanley previzionează că Ford va înregistra pierderi de 3,6 miliarde de dolari în Europa în perioada 2019 - 2021, devenind producătorul auto cel mai puţin profitabil de pe această piaţă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS