ALIN BURCEA, PARALELA 45:"Valoarea voucherelor de vacanţă, din primul semestru, a fost de 202 milioane euro"

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 07 august 2019

Alin Burcea: "Vânzările în staţiunile balneoclimaterice şi la munte s-au dublat faţă de anul trecut. Toate zonele care nu erau prea călcate de turişti s-au capitalizat, au strâns bani şi au început să-i investească".

Alin Burcea: "Vânzările în staţiunile balneoclimaterice şi la munte s-au dublat faţă de anul trecut. Toate zonele care nu erau prea călcate de turişti s-au capitalizat, au strâns bani şi au început să-i investească".

Valoarea voucherelor de vacanţă, acordate în primele şase luni ale anului, s-a ridicat la 202 milioane euro, a declarat Alin Burcea, proprietarul tour-operatorului Paralela 45, potrivit News.ro.

Domnia sa a precizat că au fost turişti care au cumpărat sejururi pe litoralul românesc încă din octombrie anul trecut.

"Încă din luna octombrie, vin turiştii şi cer pachete pentru litoralul româ-nesc. Mi s-a părut incredibil. Este vorba despre un avantaj material, turiştii au reducere de 20-30% la pachetele achiziţionate în octombrie. De parcă era vorba de Grecia, de o vacanţă la ofertă. Chiar şi acum, după ce se întorc din sejur de la mare vin şi ne întreabă când lansăm ofertele pentru anul următor", a adăugat el, afirmând că la începutul anilor 1990, o vacanţă pe litoral se vindea din luna aprilie.

Alin Burcea a subliniat însă, că autorităţile ar trebui să sprijine agenţiile de turism care fac incoming, pentru a le stimula să aducă şi mai mulţi turişti străini. În prezent, sunt 50 de agenţii care aduc turişti străini în România, iar alte 2.500 care le vând românilor pachete de vacanţă în străinătate.

"Vânzările în staţiunile balneoclimaterice şi la munte s-au dublat faţă de anul trecut. Toate zonele care nu erau prea călcate de turişti s-au capitalizat, au strâns bani şi au început să-i inves-tească. Astfel, hotelierii au acum bani şi îi pot reinvesti. Şi neapărat aceste investiţii trebuie să atragă şi turişti străini. Totuşi, trebuie dezvoltat incomingul. Autorităţile ar trebui să stimuleze agenţiile să aducă turişti străini, trebuie găsită o soluţie pentru a aduce şi mai mulţi turişti străini. Din păcate, nu exis-tă nicio strategie în acest sens", spune Alin Burcea.

Proprietarul touroperatorului Paralela 45 se întreabă şi dacă Guvernul va reuşi să se ţină de promisiunea făcută şi să acorde şi anul viitor aceste facilităţi bugetarilor şi atrage atenţia că exis-tă un risc foarte mare ca Guvernul să nu mai poată să dea banii de vouchere pentru anul viitor.

"Sfatul meu, pentru hotelieri, este să se pregătească să iasă pe piaţa liberă. Pentru că ei se bazează pe aceste vouchere şi există şanse de 50% ca ele să nu mai fie. Deci nu trebuie să ne bazăm pe aceste vouchere. Totuşi, ele şi-au atins scopul, oamenii s-au dus la mare în capetele de sezon. Mai mult, în sudul litoralului, lucrurile merg mai bine", a precizat domnia sa.

Valoarea voucherelor de vacanţă, emise anul trecut, a ajuns la 250 de milioane de euro, un nivel de aproape nouă ori mai mare faţă de 2017.

De asemenea, din ce în ce mai mulţi turişti folosesc cardurile de credit pentru a cumpăra o vacanţă, cu dobândă zero şi până în 12 rate.

În plus, omul de afaceri a solicitat în repetate rânduri autorităţilor scăderea TVA la 5% pentru agenţiile de turism. Totodată, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45 afirmă că touroperatorul are încheiată o poliţă de asigurare de 3 milioane de euro.

"În acest moment, banii turiştilor la agenţii sunt asiguraţi", subliniază Alin Burcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5428
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7455
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.4279

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro