ALINA GORGHIU:"Digitalizarea Senatului, primul obiectiv realizat în noul mandat"

S.B.
Politică / 22 februarie

"Digitalizarea Senatului, primul obiectiv realizat în noul mandat"

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunţat că Biroul permanent a aprobat ca proiectul de lege pe care l-a iniţiat şi care vizează digitalizarea Senatului să fie votat în plenul de luni. Propunerea legislativă propune modificarea Regulamentului forului legislativ în sensul introducerii pe site a unei aplicaţii informatice prin care cele patru tipuri de iniţiatori ai unei propuneri legislative - senatori, deputaţi, Guvern şi cetăţeni - să poată depune, electronic, proiecte legislative, informează news.ro.

Aceasta se va denumi Aplicaţie pentru Gestionarea Înregistrării Proiectelor Legislative - AGIPL care ar urma să aibă o secţiune publică în care să se poată încărca proiectele de lege semnate electronic de cetăţeni, să permită semnarea electronică de către orice cetăţean ce doreşte să susţină proiectul. Iniţiativa legislativă propune introducerea expresă a posibilităţii senatorilor de a formula întrebări şi interpelări prin mijloace electronice, semnate electronic.

"Dragilor, am reuşit!!! Digitalizăm Senatul! Nici prin cap nu mi-ar fi trecut că iniţiativa mea, semnată de colegii din Senat, va fi adoptată de la începutul legislaturii. E un proiect de modernizare a metodelor de legiferare, refuzat de PSD anul trecut (pentru că... de ce să evoluăm, nu?). Datorită majorităţii de centru-dreapta, vom putea depune ONLINE proiectele de lege, iniţiativele, întrebările, interpelările etc. Mulţumiri tuturor colegilor care au susţinut şi semnat proiectul (PNL, UDMR, USRPLUS, AUR)! Mesajul nostru pentru românii e clar: reparăm ce a stricat PSD, digitalizăm, trecem la normalitate!", a scris Alina Gorghiu luni pe Facebook.

Ea a adăugat că scopul proiectului de lege este ca activitatea Senatului să funcţioneze continuu, fără sincope.

"Camera superioară a Parlamentului a dat astfel un mesaj important pentru întreaga societate: noua majoritate acţionează în interesul tuturor cetăţenilor, ceea ce implică şi adoptarea unor proiecte pe care PSD le-a făcut uitate prin sertarele Legislativului, doar pentru că nu erau iniţiativele lor. Exact cum a fost şi în cazul proiectului de mai sus, depus cu multe luni în urmă cu un scop bine definit: funcţionarea neîntreruptă a activităţii Senatului, fără sincope, reacţie la situaţiile în schimbare şi la facilităţile pe care le asigură mediul online", a completat Gorghiu.

Senatoarea PNL a mai spus că AGIPL are menirea să eficientizeze activitatea forului legislativ.

"Prin votul de astăzi (luni - n.r.), Senatul asigură trecerea ireversibilă la un mediu de lucru normal pentru secolul în care ne aflăm, chiar dacă se întâmplă abia la aproape 20 de ani de la intrarea în vigoare a Legii 455/2001 privind semnătura electronică. Întreaga procedură se va face prin intermediul unei aplicaţii electronice, AGIPL - Aplicaţia pentru Gestionarea Înregistrării Proiectelor Legislative. Iar rezultatul nu va fi altul decât eficientizarea. Prin acest demers am dorit să mă asigur că Senatul va deveni o instituţie modernă, care funcţionează normal, transparent şi care valorifică la maximum tehnologiile digitale. Mă bucur pentru acest prim succes în noul mandat, dar cea mai mare recompensă ar fi ca Senatul să fie un exemplu pentru administraţia publică în general şi toate instituţiile statului să declare cât mai repede capitolul digitalizare - obiectiv realizat", a conchis Alina Gorghiu, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Dragilor, am reuşit!!! Digitalizăm Senatul!

    Desigur, Alinutza! Stim de ce inseamna atat de mult pt tine, digitalizarea asta! Pt ca tie iti place in mod deosebit, ... "cu degetul"!  

    ai renuntat la normal si vrei digitalizare!?

    perversa mica ce esti! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro