ALINA GORGHIU: "Lucrurile se mişcă în direcţia bună, dacă oamenii care conduc comunităţile sunt gospodari"

F.D.
Politică / 5 septembrie

"Lucrurile se mişcă în direcţia bună, dacă oamenii care conduc comunităţile sunt gospodari"

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a participat, astăzi, la ceremoniile de deschidere a anului şcolar 2022-2023, la două unităţi de învăţământ argeşene, prilej cu care a arătat condiţiile care asigură şanse egale la educaţie. Lucrurile se mişcă în direcţia bună, dacă oamenii care conduc comunităţile sunt gospodari, a spus aceasta, conform News.ro.

"Fiecare elev, indiferent dacă învaţă la o şcoală din rural sau urban, poate avea şanse egale la educaţie. Dacă autorităţile locale, cadrele didactice, părinţii, toţi actorii implicaţi muncesc umăr la umăr pentru realizarea acestui obiectiv. Asta este calea pe care ar trebui să meargă fiecare unitate de învăţământ!", a spus Alina-Ştefania Gorghiu celor prezenţi la şcoala din comuna Valea Danului.

Alina-Ştefania Gorghiu a menţionat condiţiile în care învaţă cei peste 160 de copii de acolo: "Suntem la o şcoală din mediul rural. Dar care NU are toalete în curte. Are bibliotecă, teren de sport sintetic, beneficiază de toate facilităţile. Şi se modernizează continuu!".

Preşedinta interimară a Senatului, a vizitat ulterior Grădiniţa Domneşti, unde a punctat cum se obţin astfel de realizări. "Şcoli de calitate precum cea de la Valea Danului, grădiniţe noi-nouţe cu program prelungit precum cea de aici, sunt dovezi că lucrurile se mişcă în direcţia bună, dacă oamenii care conduc comunităţile sunt gospodari! Se poate cu muncă multă, cu dăruire, dar şi cu ajutorul fondurilor europene, care aici au reprezentat cea mai mare parte din investiţie!

"Am mizat pe faptul că dezvoltarea României este posibilă prin investiţii, cu ajutorul fondurilor europene, a fondurilor din PNRR! Reuşita unor proiecte cum este acesta arată că România se schimbă!!!", a adăugat Alina-Ştefania Gorghiu.

În încheiere, preşedinta interimară a Senatului a urat tuturor copiilor succes în acest nou an şcolar, nu înainte de a arăta că România are nevoie de generaţii bine pregătite, soluţia fiind una singură: o reformă care să aducă sistemul de educaţie în secolul 21. Iar proiectul naţional "România Educată", iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, care stă la baza acestor transformări profunde, înseamnă, în principal, şanse bune pentru orice elev, din orice colţ al ţării, se mai precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca chiar exista, sa-i trimitem la

    UE si in guvernele europene IMEDIAT. 

    fara panica, am GLUMIT  

    Iar România de câțiva ani se prăbușește în mod continuu. Ce spune asta despre voi gospodarilor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro