ALINA GORGHIU:"Vom respecta angajamentele pe care această coaliţie şi le-a luat, privind rotativa guvernamentală"

G.D.
Politică / 8 august 2022

"Vom respecta angajamentele pe care această coaliţie şi le-a luat, privind rotativa guvernamentală"

Preşedintele interimar al Senatului şi vicepreşedinte al PNL Alina Gorghiu refuză să comenteze afirmaţiile liderului PNL Iaşi cu privire la rotativa premierului stabilită pentru anul viitor, ea dând asigurări că PNL este "un partid serios" care va respecta protocolul coaliţiei de guvernare. "Aş vrea să cred că PSD nu îşi consumă energia să reacţioneze la absolut orice declaraţie a unui coleg din PNL. (...) Noi coaliţia, PNL în principal, ne concentrăm pe ce avem de făcut şi de comentat o să încercăm să comentăm mai puţin lucruri care ne despart sau care ar putea crea artificii", afirmă ea, notează News.ro.

"E o declaraţie care aparţine unuia dintre colegi, însă trebuie să ştiţi cu toţii că Partidul Naţional Liberal e un partid foarte serios şi când ne-am asumat această coaliţie am făcut-o ştiind care este parcursul la care ne-am angajat. (...) PNL este un partid serios şi respectă absolut orice angajament, mai ales că vorbim de un angajament care a dat stabilitate României într-un moment de criză, într-un moment foarte complicat. Nu vreau să comentez declaraţia acelui coleg, aceasta este poziţia oficială a Partidului Naţional Liberal: vom respecta protocolul, vom respecta angajamentele pe care această coaliţie şi le-a luat", a declarat, astăzi, Alina Gorghiu.

Gorghiu a subliniat că PNL nu se "joacă de-a respectatul" unor înţelegeri şi este de părere că "reacţiile la cald nu sunt sănătoase".

"Aş vrea să cred că PSD nu îşi consumă energia să reacţioneze la absolut orice declaraţie a unui coleg din PNL. Pe o temă atât de serioasă, ce se discută în coaliţie este literă de lege, ce poziţie are liderul partidului e, la fel, direcţia publică, oficială a Partidului Naţional Liberal. Tensiunile sunt inerente. În România, noi nu avem cultura coaliţiilor, ne descurcăm din mers şi învăţăm să funcţionăm din mers, însă obiectivul foarte clar e acela de a asigura stabilitate într-o perioadă foarte complicată. Ştiu că a obosit lumea să audă că e război la graniţă, dar asta e realitatea, că am obosit să auzim că va fi o iarnă dificilă, dar, iarăşi, asta va fi realitatea, că sunt crize peste crize pe care Guvernul până acum le-a gestionat foarte bine. Ca atare noi, coaliţia, PNL în principal, ne concentrăm pe ce avem de făcut şi de comentat o să încercăm să comentăm mai puţin lucruri care ne despart sau care ar putea crea artificii", a adaugat vicepreşedintele PNL.

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru susţinea, referindu-se la problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun.

Liderul senatorilor PSD, Ştefan Radu Opre,a a precizat că preşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, creează fumigene la Bucureşti cu privire la viitorul guvernării, pentru a nu le explica ieşenilor problemele penale ale lui Mihai Chirică şi Costel Alexe, care sunt pe funcţii alese sub sigla PNL. Acesta i-a propus preşedintelui PNL Iaşi să fie "mai degrabă îngrijorat de ştirile care spun că energia electrică s-a vândut cu 2.660 lei/Mwh".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8128
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.5965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb