Alive Capital a finalizat achiziţia Da Vinci New Project

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 29 noiembrie 2023

Sursa foto: facebook Alive Capital

Sursa foto: facebook Alive Capital

English Version

Da Vinci New Project este în plin proces de dezvoltare a unui parc fotovoltaic

Furnizorul de energie Alive Capital a finalizat achiziţia societăţii Da Vinci New Project, conform unui anunţ al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit documentului, Da Vinci se află în plin proces de dezvoltare a unui parc fotovoltaic situat în localitatea Nanov, judeţul Teleorman, cu o capacitate maximă de 23,1 MW şi deţine dreptul de superficie asupra a două terenuri în suprafaţă de 80.000 metri pătraţi şi respectiv de 167.500 metri pătraţi pe care se va construi parcul.

De asemenea, Da Vinci are depus un proiect privind obţinerea unei finanţări prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care include şi dezvoltarea unui sistem de stocare a energiei produse cu o capacitate de până la 4,62 MW.

Recent, Alive Capial a finalizat achiziţia societăţii All Colors Project Energy, ce deţine un parc fotovoltaic situat în localitatea Urlaţi, judeţul Prahova, cu o capacitate aprobată pentru evacuare şi instalată totală de 2 MW, precum şi trei terenuri în suprafaţă totală de peste 40.000 metri pătraţi.

Alive Capital are listată la Bursa de Valori Bucureşti o emisiune de obligaţiuni în valoare de zece milioane de lei, a cărei scadenţă este luna viitoare. Titlurile au o valoare nominală de 100 de lei şi o dobândă fixă pe an de 8%.

Pentru primele şase luni ale acestui an, compania a raportat venituri de exploatare de 473,8 milioane de lei, cu 60% peste cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce cheltuielile de exploatare s-au ridicat la 405,4 milioane de lei, duble faţă de cele din intervalul ianuarie-iunie 2022. În aceste condiţii, Alive Capital a înregistrat o scădere de 30% a rezultatului din exploatare, până la 68,4 milioane de lei, în vreme ce profitul net a fost de 61,6 milioane lei, cu 32% sub cel din primele şase luni ale anului trecut.

Premier Energy, societate deţinută de cehii de la EMMA Capital, deţine 51% din Alive Capital, în vreme ce Omnia Capital BV are 49% din furnizorul de energie electrică şi de servicii integrate pentru piaţa energiei electrice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb