Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Alro Slatina a încheiat 2015 cu pierderi de 24 milioane lei

Ziarul BURSA #Companii /

Alro Slatina a încheiat 2015 cu pierderi de 24 milioane lei

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a finalizat 2015 cu o cifră de afaceri de 2,3 miliarde de lei, faţă de 2 miliarde de lei în anul precedent şi cu pierderi nete de 24 milioane de lei, de aproape cinci ori mai mici faţă de nivelul din anul anterior, se arată într-un comunicat al companiei.

Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, a declarat, citat de Mediafax: "Rezultatele financiare ale Alro arată că strategia aplicată de noi a fost una corectă şi a condus la reducerea costurilor de producţie, concomitent cu extinderea gamei de produse şi creşterea vânzărilor de aluminiu cu grad mare de procesare. Pe de altă parte, evenimente care nu se află sub controlul nostru şi care nu au putut fi anticipate au menţinut compania în zona de pierdere netă, în ciuda unui rezultat operaţional mai bun".

Rezultatele financiare finale ale Alro Slatina au fost influenţate negativ de recentele modificări ale legislaţiei privind achiziţia de certificate verzi, potrivit oficialilor companiei.

Alro va plăti circa 11 milioane de dolari în plus pentru certificatele verzi aferente anului 2015, din cauza modificării, din luna februarie a acestui an, a Hotărârii de Guvern 495/2014 privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la plata unei cote din costul certificatelor verzi, potrivit oficialilor companiei.

Aceştia subliniază: "În determinarea rezultatelor financiare pentru 2015, Alro a inclus exceptarea de 85% din numărul certificatelor verzi aferente cotei obligatorii, pentru întregul an 2015, însă modificarea legislativă din februarie 2016 a prevăzut aplicarea acestei exceptări din luna obţinerii acordului din partea autorităţilor, respectiv din iunie 2015, în cazul companiei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie