Altur Slatina vrea să intre pe piaţa energiei electrice

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 mai

Altur Slatina vrea să intre pe piaţa energiei electrice

Producătorul de piese auto şi-a suspendat temporar activitatea din cauza războiului din Ucraina

Producătorului de piese auto Altur Slatina (ALT) vrea să intre în piaţa energiei electrice, după cum reiese dintr-un raport publicat de companie la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea societăţii a convocat acţionarii în data de 14 iunie pentru aprobarea completării obiectului de activitate al companiei cu producţia, transportul, distribuţia şi comercializarea energiei electrice. De asemenea, acţionarii vor mai avea pe masă completarea obiectului de activitate al Altur cu activităţi de colectare, tratare şi eliminare a deşeurilor nepericuloase.

La jumătatea lunii trecute, compania îşi suspendase temporar activitatea până la data de 1 mai, cu posibilitatea prelungirii perioadei, din pricina războiului din Ucraina ce a dus la întreruperea activităţii economice din acea ţară, precum şi la instituirea de sancţiuni de către comunitatea internaţională împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului. Conform companiei, conflictul din Ucraina a generat lipsa comenzilor din partea clienţilor externi, ceea ce a dus la scăderea volumului activităţii de producţie. De asemenea, Altur suspendase temporar şi contractele individuale de muncă pentru o mare parte din salariaţi.

Până acum, producătorul de piese nu a anunţat că şi-a reluat activitatea la capacitate completă.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 93,5 milioane de lei, cu 24% peste cele din 2020, şi o pierdere de 7,02 milioane de lei, mai mică decât cea din anul anterior, de 16,2 milioane de lei.

La începutul lunii martie, Mecanica Rotes, companie din acţionariatul căreia fac parte Swiss Capital, BRK Financial Group sau Adrian Andrici, avea 28,15% din Altur Slatina, în timp ce Adrian Andrici deţinea 27,86% din producătorul de piese auto.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro