Ameninţări în stil mafiot de la UE pentru a forţa Finlanda să voteze Planul de redresare

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 mai 2021

Ameninţări în stil mafiot de la UE pentru a forţa Finlanda să voteze Planul de redresare
Călin Rechea

O ştire recentă de pe site-ul postului naţional de radio şi televiziune din Finlanda (yle.fi) arată că oficiali ai Uniunii Europene au ameninţat ţara scandinavă cu "deteriorarea fără precedent a reputaţiei sale şi presiuni politice" dacă Parlamentul nu va ratifica Planul european de redresare şi rezilienţă.

Aceasta este faţa hâdă a "democraţiei" europene. "Se pare că nu există niciun fel de respect pentru procesul democratic", a scris Tuomas Malinen, profesor de economie la Universitatea din Helsinki, pe contul său de Twitter.

Ameninţările în stil mafiot din partea UE vin pe fondul deciziei Comitetului Constituţional din cadrul Parlamentului de a cere o majoritate de două treimi pentru aprobarea planului.

Premierul Sanna Marin a refuzat să răs­pundă întrebărilor presei privind identitatea oficialilor europeni, care au folosit aceste mijloace de "persuasiune" doar la telefon nu şi în scris, după cum mai arată articolul de pe site-ul Yle.

Anterior, cabinetul premierului finlandez a cerut informaţii de la biroul juridic al Consiliului Uniunii Europene cu privire la implicaţiile unui vot negativ în Parlamentul de la Helsinki.

"Respingerea pachetului de stimulare economică va conduce la o deteriorare fără precedent a reputaţiei Finlandei şi la presiuni politice", a subliniat oficialul Consiliului UE, în condiţiile în care "structura creată pentru programul de stimulare va intra în colaps", după cum mai scrie postul public de radio-televiziune al Finlandei.

Panica generată în Parlament de ameninţările "europenilor" a "împins" aleşii poporului finlandez către soluţii ridicole şi profund imorale.

"Coaliţia nevertebrată va aproba pachetul de stimulare prin abţinerea de la vot", a scris publicaţia online Suomen Uutiset (Finnish News). Este vorba despre Partidul Coaliţiei Naţionale, al doilea partid de opoziţie din Parlamentul finlandez.

Deoarece este nevoie de o majoritate de două treimi, nu sunt suficiente voturile din coaliţia guvernamentală, iar celelalte partide din opoziţia şi-au anunţat intenţia de a vota împotriva Planului european de redresare.

Înaintea votului final de săptămâna viitoare, Comisia de finanţe a Parlamentului a dat undă verde pachetului european de stimulare economică, conform unei ştiri recente de la Yle.

Primul criteriu luat în considerare pentru recomandarea aprobării a fost "caracterul excepţional şi unic al pachetului". Oare chiar mai crede cineva în caracterul "excepţional şi unic" al Fondului de redresare, în condiţiile în care există numeroase semnale privind transformarea acestuia într-o "facilitate" permanentă?

În cadrul Planului de redresare, Finlanda va primi 2,9 miliarde de euro în viitorul apropiat, conform ştirilor din presa finlandeză, şi va rambursa 6,6 miliarde până în 2058.

Planul beneficiază de susţinerea puternică a comunităţii de afaceri, care a făcut un apel pentru ratificarea sa, după cum scrie cotidianul Iltalehti.

Publicaţia online Brussels Report (brusselsreport.eu) arată că situaţia din Finlanda reprezintă un avertisment pentru "eurocraţi" şi întreabă de ce trebuie o ţară care este contributor net al Fondului de redresare să accepte recomandări privind modul de alocare a sumelor primite.

"Nu ar trebui ca experienţele trecute cu fondurile transferate de la UE să reprezinte un motiv de îngrijorare cu privire la cât de bine vor fi cheltuiţi banii şi dacă vor exista beneficii economice adevărate?", mai întreabă autorul articolului din Brussels Report.

Întrebarea primeşte un răspuns de la profesorul Tuomas Malinen, care se concentrează mai ales pe cazul Finlandei.

"Efectul pachetului de stimulare va fi foarte scăzut sau chiar negativ în cazul pesimist", scrie profesorul Malinen, în condiţiile în care "este foarte probabilă finanţarea unor proiecte neproductive sau cu randamente foarte scăzute".

"Cât de înţelept este să forţezi democraţiile divergente din UE să se unească prin emisiuni comune de obligaţiuni şi nu prin intermediul schimburilor comerciale?", mai întreabă Brussels Report, iar autorul consideră că aceste întrebări legitime pot primi un răspuns la fel de legitim prin respingerea noilor scheme de împrumut.

"Când până şi susţinători moderaţi ai integrării europene se întorc împotriva acestor paşi scandaloşi către o uniune a transferurilor, atunci avem un semnal că lucrurile au mers prea departe", este concluzia articolului din Brussels Report.

Mult mai dramatic este avertismentul din analiza profesorului Malinen. Acesta arată că ratificarea Fondului de redresare va conduce la "reinterpretarea fundamentală a Articolelor 122, 125 şi 310 din Tratatele europene".

Articolele 125 şi 310 au fost introduse în tratate tocmai pentru a împiedica transformarea UE într-o uniune a transferurilor şi o federaţie.

Chiar şi numai un respect moderat pentru democraţie ar fi obligat autorităţile europene să treacă la transformarea profundă a UE doar după modificarea tratatelor şi aprobarea lor prin referendumuri naţionale.

Oare va mai dura mult până când şi ultimele rămăşiţe ale democraţiei vor dispărea din Europa?

În ceea ce priveşte Articolul 310 din Tratatul de funcţionare a UE, care spune că trebuie să existe un echilibru între veniturile şi cheltuielile UE, adică este prevenită finanţarea activităţilor prin împrumuturi, acesta "va înceta să existe odată cu ratificarea Fondului de redresare", după cum subliniază profesorul Malinen.

Din păcate, violarea flagrantă a tratatelor europene va fi pentru nimic, cel puţin din punct de vedere economic, în ciuda asigurărilor date de autorităţi.

"Este greu de crezut că politicienii vor alege ţintele corecte de investiţii pentru societate şi economie", scrie profesorul finlandez, în opinia căruia "controlul politic va conduce la creşterea numărului investiţiilor neproductive", iar "aceste investiţii neproductive pot genera costuri majore în viitor pentru statele, băncile şi companiile care le-au finanţat"

"Scopul principal al Fondului de redresare este susţinerea ţărilor care şi-au administrat nesăbuit economiile şi au eşuat în uniunea monetară", este concluzia profesorului Tuomas Malinen.

"Munca pentru reînnoire va eşua dacă nu există oameni dezinteresaţi gata să trudească şi să se sacrifice pentru binele comun", a declarat premierul Mario Draghi la prezentarea planului italian de redresare în faţa Parlamentului, citându-l pe Alcide De Gasperi, conducătorul primului guvern postbelic de la Roma.

"Sunt sigur că onestitatea, inteligenţa şi grija pentru viitor vor prima în faţa corupţiei, prostiei şi intereselor de grup", a mai subliniat Draghi, după cum scrie Bloomberg, care nu ne spune şi dacă audienţa a izbucnit într-un hohot incontrolabil.

Opinia Cititorului ( 38 )

 1. Un articol apocaliptic scris de un trol rus ... ca altfel nu-mi explic "grija" și ura împotriva UE, doar pentru faptul ca vrea sa trimită 3 miliarde in Finlanda in cadrul planului de redresare (bănuiesc ca habar n-are Calin de ce înseamna redresare sau ce este cu acest plan). Daca moare în purul stil romanesc de grija finlandezilor, îl invit sa dea o fuga pana la Helsinki, sa vadă cum se trăiește acolo, sa vorbească cu populația ce bine a fost pe vremea rușilor și sa ii întrebe dacă se simt exploatați de UE când arunca în ei cu miliardele de euroi ...

  1. Bai baiatule. Iti sugerez foarte serios sa iti faci control la psihiatru pentru ca ai psihoze. Vezi rusi chiar si in proprii chiloti din dulap. Ca este analfabet functional este deja demonstrat. Dar macar sa nu ai cumva o afectiune care sa iti puna in pericol sanatatea. Pentru ca uite, scrie si in articol

   "În cadrul Planului de redresare, Finlanda va primi 2,9 miliarde de euro în viitorul apropiat, conform ştirilor din presa finlandeză, şi va rambursa 6,6 miliarde până în 2058." 

   Asa ca psihopatule, Finlanda (una dintre tarile "frugal four") este contributor NET la fondul prin care prostii primesc bani pe care sa ii arunce pe nimicuri. Ba chiar la fiecare euro primit, Finlanda plateste 2 euro catre UE. 

   Stimate anonim, habar n-ai despre ce vorbești. Finlanda a fost sub ocupația Rusiei țariste între 1806-1917. Să compari cum trăiesc finlandezi astăzi, ca membrii ai UE cu cum au trăit ei acum două secole este o prostie. Dacă ai pus măcar odată piciorul în Helsinki - în caz că nu știi este capitala Finlandei - nu se poate să nu fi trecut prin Piața Senatului dominată de uriașa statuie a lui Alexandru II al Rusiei, Marele Duce al ducatului Finlandei. Întreabă-te cum de o țin finlandezii acolo.

   Și apoi, ce articol ai citit? Ce legătură are prefectura cu poziția Finlandei față de proiectui UE de finanțare a relansării economice a Uniunii? 

   remarcabila intentia de a raspunde unui analfabet functional cu argumente , dar inutila . acest gen de postaci platiti la bucata sint setati pe propaganda lor indiferent ce le spui , in plus sint si prosti , molfaie aceiasi , cu rusii si comunistii .

   S-au supărat postacii pe tine.

   Tu si sosocul eurofil de la 1 sunteti penibili.

   Un alt băiețaș cu creierul prăjit și trimis la prășit de pre$a securistă: oricine îndrăznește să critice deciziile antidemocratice (și uneori chiar imbecile) impuse de Măreața Uniune e trol rus.

   Bine inteles ca autorul articolului scrie articole la comanda tatucului de la Kremlin! Rechea considera ca este nedemocratic ca UE sa ceara tarilor mai bogate sa le ajute si pe cele mai sarace precum Romania! El le plange de mila finlandezilor care controbuie la bugetul UE pentru a fi ajutate tari precum Romania!! Daca UE se transforma intr-un stat federal care este problema lui Rechea? Eu de-abia astept! Dar dl Rechea critica non-stop tot ce tine de viata economica si sociala din occident,dar nu spune absolut nimic despre ce se intampla in Rusia sau China!

   Daca Rechea scrie la comanda rusilor nu este nimic fata de banditii care fac afaceri mari cu rusii (Nord Stream 2) Dupa tampeniile debitate, pare ca ti-au gresit astia vaccinul. Cine si-a batut joc de tine ca sa te faca sa crezi ca tarile bogate din UE ajuta tarile sarace? Mai esti si mandru ca ajungi sclav intr-un stat fedreral!

   ...

   ...

   Domnul Rechea scrie numai articole alarmiste. Care o fi motivul?

   Daca nu iti plac astea 'alarmiste' te poti uita la desene animate.

   Ma uit la comentariile bursa ale postacilor conspirationisti. Prostii mai mari și mai amuzante decât cele din comentariile lor mai rar găsești.

   Că în China am văzut. Au ridicat restricțiile pentru așa zisa pandemie din iarnă.

  Scopul e un nou tratat in care treaba asta nu o sa mai fie ilegala iar ilegalitatea asta mica va fi bagata sub faras.

  Noul tratat va implica o uniune si mai stransa, deci federalizare. 

  ...

  Ce sa vezi?! Negocierile politice sunt mafiote, nu-i asa?

  Dar cu Romania cum este, cand a supralicitat de la 29 miliarde euro la 40 in PNRR? 

  Titlul și mesajul articolului sunt ridicole.

  1. Ridicola este nestiinta ta, analfabetismul tau, sosocule eurofil. Citeste si cat de mafiot s-a comportat ECB prin Trichet atunci cand a santajat Irlanda.

   "An exchange of letters, released by the European Central Bank after one was published by The Irish Times, show how Ireland’s government was left with little alternative but to apply for the bailout, which amounted to $84.5 billion and led to sweeping cuts in public spending and years of austerity. 

   The documents, dating fr om 2010, also show the European Central Bank’s role in determining the scope of the aid program. One indicates that the central bank, based in Frankfurt, threatened to cut off emergency support for Ireland’s failing banks unless the country applied for an international rescue." 

   Vorbesti serios? Era sa nu te cred. Dar, daca zici ca vorbesti serios, atunci e altceva.

   ce-i asta sosoc eurofil ? e mai rau decat sorosist marxist ?

   De ce vorbești ca la ușa cortului? Mi-am exprimat doar o opinie.

   Nu, sa spui despre cineva sau despre ceva ca sunt ridicole, fara sa argumentezi, nu este opinie. Este prostie.

  Europa se Centralizeaza - federalizeaza.

  Oricum Local sunt federalizate multe tari (nu toate inca). 

  Invartirea de IOUs-uri Comune atrage dupa sine obligatiile si indatoririle aferente in etc de descentralizare. 

  Ca vor reusii Planul, UE, de a descentraliza local Legislativul si Finantele, doar timpul are sa dovedeasca asta. 

  Oricum "Banul" dicteaza pliticile fiscale si sociale! 

  Chiar si in Rapoartele Bancii Mondiale e scris negu pe alb ce urmaresc sa faca cu tarile CREDITATE! 

  Atentiel al sensurile de Fond si la sensurile Reale propagate in piete. 

  More Competitive = Descentralizare Industrie Interna Vechi (monopol) 

  Greean and Resilient = Investitorii Moari s-au putat de mult ca pondere din petrol pe electric (companii paravan create din profiturile petroliere directionate in proiecte verzi_ 

  Just and Inclusive = Corect si Inclusiv (este real oximoron in propagare pe lantul respectiv economic; caci nu exista + fara -) 

  Well Governed = de catre cine? De catre cei ce CREDITEAZA = Injecteaza Lichiditati in pietele respective. 

  BEC-ul vrea sa FACA CREDIT!  

  Altii nu il lasa! 

  Dobanda la Euro cade pe trend = trebuie sa dea drumul la CREDIT in piete caci se alege praful oricum de banii din conturi! 

  Trebuie rastogolita iinflatia din piete prin generare de alt credit = masa noua monetara circulata. 

  Daca se doreste Stagnarea sau Restrangerea Masei monetare din piata prin salturi violente a dobanzii la termen scurt atunci Falimentele unor economii este de asteptat. 

  Chiar si economiile ce "Chibzuiesc/ Economises" pot cadea falite daca in regiune altii Joaca Credit peste ei. 

  Creditul altora = Competitivitate noua creata = descentralizare rute vechi comerciale = concurenta = la preturi mai mici (in raport cu yieldul datorat). 

  Bec, WB, for ca Emerging sa intre pe piete in rute tranzactionate. 

  Emerging sun cele creditate masiv in prezent si trecut; ele au o dobanda datorata la yieldul generat. 

  O tara fara Datorii risca sa cada in Depresie; o tara cu prea multe datorii risca sa cada tot in depresie; doar echilibrul acestor balante mentine ciclic economia intre + si -. 

  semnat comenturi "cretine" 

   

  1. Am spus acum ceva timp ca: "Cotatia XAU la contracte viitoare = moca de ieftine" in raport cu cotatia reala din Piete la Metal Fizic".

   Cine a pierdut portita sa ii fie de bine; oricum a atins si ciclul de conversie Peritate profitabilitate mare intre Argin si Aur! 

   semnat comenturi "cretine" 

   Nu ai cum sa afirmi asta.

   Confirmarea se afla pe axa timpului. 

   Confirmarea se afla in M-uri! (money supply) ce au doar o diferenta de cateva trimestre in propagare!

   Fac cinste cu un nou grafic pe youtube daca nu am dreptate! 

   Vorbim la Anul! 

   semnat comenturi "cretine" 

   La anu' si la gara! Cine sa tina minte o prostie timp de un an, ca sa-ti zica peste un an, uite, ai spus o prostie! Eu vad ca spui prostia asta acum, n-am nevoie sa astept un an. Intelegi? Daca nu intelegi, iti explic altceva.

   Gagiul de la 6.3 spune multe tampenii.

   Scrie mult dar nu e clar ce vrea să zică.

   Nici el nu stie, doar se baga-n seama.

   1). "Gagiul de la 6 și 6.3. spune numai tampenii" ;

   2). nici pentru el "nu e clar ce ce vrea să zică" ; 

   3). și : "nici el nu știe doar se bagă-n seamă"

   Rău facem noi că-i citim fanteziile sale DAR semnatarul "comenturi cretine'" alias Ban Cher Vali... fost VALI ( până de curând)... întotdeauna a fost /a scris așa... acesta e stilul său 

  Astea nu sunt amenintari din partea UE,sunt promisiuni.

  cine mai vede cu ochi buni acest UE este naiv

  unul dintre pietrele de moara atarnate de gatul ficarei tari sunt aceste planuril de rezilienta care vor costa cat nu merita 

  urmeaza pasaportul de vaccin, schimbari legislative majore etc! 

  si asa priceputii nostri nu reusesc sa foloseasca fondurile uzuale ale UE decat in mica masura! 

  ce sa mai vorbim de mareata rezilienta! 

  in privinta rusificarii articolului sau al autorului cred ca cei in cauza nu gusta decat amintiri staliniste , regretabile insa apuse! 

  ar fi de dorit ca interventiile sa nu fie bazate pe pietre aruncate ci pe idei argumentate!

  sa auzim numai de bine 

  1. Si tu esti postac putinist!

   cu siguranta ai scris in timp ce erai la buda

   te mai doare burta?

   ia un coprol - ajuta! 

   Cu siguranță este ... dar o va păți !

   PuȚin îl va trage puTin(!) de urechi, căci a scris urât despre "apusele vremuri staliniste" că sunt regretabile. Doar se știe că Noul țar l-a reabilitat pe Stalin și imnul acelei epoci.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1247
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7677
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.4765

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb