Abonament gratuit

Ana Birchall anunţă astăzi stadiul procedurii de extrădare a lui Radu Mazăre

L.I.
Politică /

Ana Birchall (Sursă foto: Twitter)

Ana Birchall (Sursă foto: Twitter)

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, anunţă astăzi stadiul procedurii de extrădare din Madagascar a fostului primar al Constanţei Radu Mazăre, scrie News.ro.

Ministrul va face la ora 10:00 o declaraţie de presă pe acest subiect, în condiţiile în care Mazăre a fost arestat în 8 mai, pentru şase zile, ceea ce a impus declanşarea procedurii de urgenţă pentru extrădare.

Birchall a anunţat vineri că Ministerul Justiţiei a primit de la instanţele competente documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar şi că a cerut demararea de urgenţă a procedurii de extrădare, mai scrie News.ro.

"Confirm că astăzi, 10 mai, la ora 13:15, Ministerul Justiţiei a primit de la instanţele competente - Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ştefan Mazăre", a declarat ministrul interimar al Justiţiei, potrivit agenţiei.

Cadrul legal este reprezentat de Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Criminalităţii Transnaţionale Organizate, semnată la Palermo în anul 2000, ratificată prin Legea nr. 565/2002; Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, semnată la Merrida în anul 2003, ratificată prin Legea nr. 365/2004. Republica Madagascar este parte la ambele convenţii.

În ceea ce priveşte cadrul legal intern, acesta este reprezentat de Titlul II din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coroborată cu dispoziţiile Codului de procedură penală al României.

"Am dispus ca, în baza dcumentelor primite, să înceapă la Ministerul Justiţiei, în regim de urgenţă, imediat, procedurile şi demersurile legale pentru formularea şi trimiterea cererii de extrădare. Totodată am decis mobilizarea tuturor resurselor de care dispune Ministerul pentru îndeplinirea formalităţilor legale", a precizat Birchall, potrivit News.ro.

Ea a subliniat că la Ministerul Justiţiei se va lucra non-stop pentru că dosarul este foarte mare şi trebuie tradus în timp record.

"Avem un dosar cu peste şase sute de pagini care trebuie traduse de un traducător autorizat într-un timp extrem de scurt, având în vedere că durata arestului provizoriu dispus de autorităţile din Madagascar, termen care a început să curgă din data de 8 mai. Practic, Ministerul Justiţie are la dispoziţie cel mult două zile de lucru pentru a putea trimite în termen dosarul cu cererea de extrădare", a mai spus ministrul interimar al Justiţiei, potrivit agenţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ana Bu=irkal este chintesenta raului absolut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS